Zavřít reklamu

Apple včera zveřejnil novou aktualizaci pro svůj profesionální software zaměřený na úpravu audia a hudební produkci – Logic Pro X. Ten je nově připravený na příchod supervýkonné pracovní stanice Mac Pro, jež by měla dorazit někdy v průběhu podzimu.

Nová aktualizace přináší značné úpravy softwaru, který nově dokáže využít „neuvěřitelného výkonu“, který nový Mac Pro přinese. Logic Pro X 10.4.5 od nejnovější aktualizace podporuje až 56 výpočetních vláken, což skladatelům a producentům umožní pracovat obrovsky komplexních projektech s doposud nepoznanou lehkostí. Dle informací přímo od Applu budou moci producenti dělat věci, které doposud nebyly na tomto poli možné.

Nový Mac Pro společně s Logic Pro X dokáží spolehlivě pracovat až s pětinásobkem zapnutých plug-inů v rámci jednoho projektu, než bylo doposud možné – zejména v porovnání s předchozí generací hardwaru a softwaru.

Kromě výše zmíněného navýšení výpočetní kapacity nově Logic Pro X umožní správu až tisícovky jednotlivých stop a kanálů a tisícovky hudebních nástrojů. To je samo o sobě čtyř násobný nárůst oproti předchozí verzi. Mimo to je nově k dispozici podpora až pro tisícovku externích MIDI nahrávek a mnoho dalších, velice úzce specializovaných funkcí, o kterých si můžete přečíst zde.  Apple v nově verzi také výrazně vylepšil funkci mixu, resp. jeho ovladatelnosti a odezvy a to i v případě práce s obrovským množstvím dat.

K příležitosti vydání nové verze se vyjádřilo také několik profesionálních skladatelů, kteří s Logic Pro X pracují. Například skladatel Daniel Pemberton, který stojí za hudbou k seriálu Black Mirror, novinky označuje za nesmírně důležité. Slova chvály mají také významní producenti z hudebního byznysu, kteří kvitují, že Apple nezapomněl na skutečné profesionály, které jejich práce živí a podobné nástroje k ní potřebují.

macprologicprox-800x464

Dnes nejčtenější

.