Zavřít reklamu

Dock v macOS využíváme každý den. Ať už pomocí něj spouštíme oblíbené aplikace, anebo se potřebujeme dostat do Finderu, musíme jej využít. Osobně si na mém Macu udržuji pořádek, a to nejen povrchový v podobě čisté plochy. V mém Docku se nachází doopravdy jen ty aplikace, které denně používám nejčastěji. Když však Apple přidal v macOS 10.14 pro Dock novou funkci, která zobrazuje tři naposledy spuštěné aplikace, tak jsem myslel, že padnu. Zobrazování těchto tří aplikací mi absolutně nevyhovovalo a v té době jsem si myslel, že nejde vypnout. Samozřejmě jsem se mýlil a později jsem zjistil, že zobrazování posledních aplikací lze deaktivovat. Jak tedy na to?

Jak deaktivovat zobrazení tří naposledy spuštěných aplikací v Docku

Na vašem macOS zařízení, tzn. na Macu nebo MacBooku, klikněte v levém horním rohu obrazovky na logo Apple. V rozbalovacím menu, které se zobrazí, zvolte možnost Předvolby systému… Po kliknutí na tuto kolonku se zobrazí okno s předvolbami, ve kterém vás zajímá sekce Dock, která se nachází v prvním řádku na třetí pozici. V nově zobrazeném okně už poté jen stačí ve spodní části okna deaktivovat funkci, která se nazývá Zobrazovat v Docku poslední aplikace.

Samozřejmě nechci tvrdit, že je tato funkce špatná, to ani omylem. Znám mnoho uživatelů a kamarádů, kteří ji používají rádi, avšak mně osobně z nějakého důvodu vůbec nesedla. Jsem rád, že jablečná společnost myslí na to, že ne každý uživatel je stejný, a že ne každý uživatel používá Mac stejně. Naštěstí lze plno funkcí v macOS deaktivovat, nebo naopak aktivovat, abyste si vytvořili prostředí, které vám bude 100% vyhovovat.

tri_aplikace_posledni_fb

Dnes nejčtenější

.