Zavřít reklamu

Je to již rok, co byla oznámena přívětivá hříčka z oblíbeného herního univerza Gears of War. Microsoft se tehdy spojil se společnostmi Mediatonic a Funko, aby roztomilé postavičky, původně zamýšlené jako sběratelské figurky, přivedl také na mobilní zařízení. Fanoušci s poměrně velkým očekáváním celou dobu vzhlíželi k nadcházející E3, kde měl Microsoft konečně potvrdit datum vydání a více informací. Jak společnost slibovala, tak také splnila a jednou z ukázaných „novinek“ během konference byla právě multiplayerová hra Gears Pop! Za svůj návrat sklidila řádný potlesk a fanoušky čekala řádná nálož detailů.

Hlavní, ne-li jedinou pointou titulu, jsou PVP bitvy ve více hráčích. Zhostíte se jedné ze 30 postaviček, vytvoříte si vlastní tým a vrhnete se do bitevní vřavy, kde se utkáte tváří v tvář se svým protivníkem. Pro ty, jímž hraní ve více lidech nic neříká bude ve hře možnost zápasit proti umělé inteligenci. Pochopitelně nebudou chybět speciální schopnosti, díky kterým se stanete ještě silnějšími a možná vám tato taktika nejednou pomůže vyhrát bitvu. Svému týmu, respektive jednotlivým postavičkám budete postupně zvyšovat úroveň, a odemykat si tak další možnosti. A až si budete dostatečně jistí, proč nezkusit štěstí v online arénách a turnajích proti těm nejlepším z nejlepších?

Pro nedočkavce máme dobrou zprávu. Hra vyjde již 2. září na iOS, a to zcela zdarma. Jedinou vadou na kráse mohou být potenciální mikrotransakce a předměty schované za platební bránu. Bohužel se tento nešvar u free-to-play mobilních titulů docela rozšířil, tudíž nezbývá než si počkat na datum vydání. Uvidíme, jak dobře bude společnost Funko hru podporovat. Třeba se v budoucnu dočkáme na našich jablečných zařízení daleko větších spin-offů ze světa Gears of War. Nebylo by to ostatně poprvé ani naposledy, co se velká hra z oblíbené série objevila také na obrazovkách telefonů. Co na ukázku říkáte? Líbí se vám, nebo dáváte přednost tradičnějším záležitostem?

gears fb

Dnes nejčtenější

.