Zavřít reklamu

Někteří z vás možná používají svůj iPad jako druhý monitor například k MacBooku. Třeba také k tomu používáte známou aplikaci Luna nebo Duet. Brzy ale nebude třeba, neboť Apple svým uživatelům nabídne tuto funkci v nově odhaleném macOS Catalina, kde se tato funkce bude nazývat Sidecar. Uživatelé mohou jásat a díky řešení Applu tuto nebo obdobnou aplikaci ze svého iPadu vymazat.

MacOS Catalina:

Přirozeně menší radost má Rahul Dewan, generální ředitel společnosti Duet Display, která stojí například i za výše zmíněnou aplikací Duet: „Věděl jsem, že se něco podobného může stát a je to něco, co jsem čekal od prvního dne. Je to jen potvrzení našeho úspěchu. Pět let jsme se drželi v top 10 aplikací pro iPad.“

Dewan v rozhovoru také řekl, že se Duet Display chystá být „společností pro vzdálené nástroje, a tedy rozšířit svou funkcionalitu u svých aplikací. „Máme v plánu už asi 2 roky zacílit na lidi, kteří hodně cestují. Máme v plánu tedy přidat další funkce, mezi nimi například i vzdálenou plochu. Na trhu máme dalších pár produktů, které míníme rozšiřovat. Myslím, že budeme skutečně různorodí.“ Generální ředitel společnosti Duet Display má tak na vzniklou situaci poměrně optimistický pohled. V nedávném rozhovoru zástupci společnosti Luna Display tvrdili, že bude třeba v této záležitosti s Applem soutěžit.

Aplikace Luna nebo také Duet mají s novým jablečným řešením Sidecar ve funkcionalitě jen nepatrné rozdíly. Nevýhodou Sidecar může být skutečnost, že bude kompatibilní pouze s nejnovějšími zařízeními. Zástupci společností Luna Display i Duet Display na závěr řekli, že možná cesta kupředu je i zaměření se na operační systém Windows, jelikož si všímají stále častějších přechodů z macOS právě na operační systém od Microsoftu.

duet-display-fb

Dnes nejčtenější

.