Zavřít reklamu

Jednou z nejkontroverznějších věcí, kterou Apple na pondělní Keynote WWDC 2019 představil, je ultradrahý stojan pro jeho profesionální displej Pro Display XDR. Přestože se jedná “jen” o hliníkovou nohu se speciálním otočným mechanismem, kalifornský gigant jej ocenil na skoro až neuvěřitelných 999 dolarů, což je cena, za kterou v USA prodává například iPhone XS se 64 GB úložištěm. Posměšky tak na sebe samozřejmě nenechaly příliš dlouho čekat. 

Takto probíhalo představení nového Pro Display XDR:

Se zřejmě nejvýraznějším vtípkem přispěchala tchajwanská společnost MSI, která vyrábí výpočetní techniku. Ta na svém Twitteru sdílela vcelku úsměvné porovnání, ve kterém proti sobě postavila stojan Applu se svým chystaným monitorem, který má cílit na náročné uživatele. Zatímco za stojan zaplatíte Applu 999 dolarů, MSI si svůj monitor, který má dorazit na pulty obchodů příští rok, bude účtovat “jen” 1299 dolarů. Za tuto cenu dostanete 34” displej s rozlišením 5120 x 2160, USB-C porty, relativně úzkými rámečky a plastovým tělem. Řešení od MSI chybí samozřejmě celá řada dalších vychytávek, kterými se může profesionální displej od Applu chlubit a které právě jeho cenu šponují vzhůru. V porovnání s “obyčejným” stojanem je však displej vlastnostmi i celou jasný vítěz. 

D8SNL5GVUAUexJv.jpg_large

Nový displej od Applu by se měl spolu se stojanem a Macem Pro na pulty obchodů dostat na podzim letošního roku. Bližší datum však kalifornský gigant bohužel neprozradil. Nezbývá tedy než doufat, že svůj slib tentokrát dodrží a nebude s termínem muset jako například v případě HomePodu posunovat. Vzhledem k tomu, jaká očekávání novinky doprovází, se však dá očekávat, že pro jejich včasné uvolnění udělá vše, co bude jen v jeho silách. 

stand

Dnes nejčtenější

.