Zavřít reklamu

Rok se s rokem sešel, my jsme o rok starší, jablečná společnost je o rok starší, a operační systémy v jablečných produktech jsou naopak o rok dokonalejší. Jelikož jsme se na dnešní WWDC konferenci dočkali představení nových operačních systému, konkrétně například iOS 13 a macOS 10.15, tak mnoho uživatelů zcela jistě sní o možnosti testování těchto nových systémů. V tomto článku se podíváme na to, jak na váš Mac či MacBook můžete už nyní dostat nejnovější macOS 10.15, který byl představen teprve před malou chvílí. Můžeme toho docílit tak, že využijeme tzv. vývojářských profilů, pomocí kterých se staneme beta testery. Hledání těchto profilů je však mnohdy velice obtížné. Abychom vás tedy ušetřili trápení, tak jsme si pro vás připravili návod, pomocí které si jeden takový profil můžete jednoduše zadarmo stáhnout a vyzkoušet si tak nový macOS 10.15 už nyní.

Jak si nainstalovat macOS 10.15 už nyní?

Vývojářský profil pro macOS, respektive instalační utilitu, pomocí které si macOS 10.15 můžete nainstalovat, stáhnete pomocí tohoto odkazu. Do vašeho Macu se stáhne soubor, který je třeba nainstalovat. Při instalaci je dost pravděpodobné, že po vás bude systém vyžadovat autorizaci pomocí hesla – tu samozřejmě proveďte. Po úspěšné instalaci už bude stačit vaše zařízení jen restartovat. Poté stačí otevřít Předvolby systému -> Aktualizace software, kde se betaverze macOS 10.15 objeví ke stažení. Aktualizaci tedy stačí stáhnout, a poté nainstalovat.

Je naprosto jasné, že se v prvotních betaverzích operačních systémů mohou objevovat různé chyby. Proto byste měli určitě zvážit, zdali chcete i napříč možnému riziku nový systém nainstalovat. Může se dokonce i stát, že se váš Mac stane nepoužitelným a vy budete nuceni ke kompletní přeinstalaci systému včetně ztráty dat. Vrátit se z macOS 10.15 zpět na macOS 10.14 je takřka nemožné, a proto s tím počítejte! Nezapomeňte také dále sledovat náš magazín, kde se budou neustále objevovat nové informace a zprávy týkající se dnešní konference WWDC.

macOS_10_15_vyzkouset_fb

Dnes nejčtenější

.