Zavřít reklamu

Společnost Apple v závěru minulého týdne oznámila, že k prvnímu červenci tohoto roku ukončuje službu Back to My Mac, a to na všech verzích operačního systému macOS. Již dříve cupertinská společnost s předstihem upozornila uživatele na to, že eliminuje podporu služby Back to My Mac u operačního systému macOS Mojave, nakonec to ale vypadá, že o podporu Back to My Mac přijdou všichni majitelé počítačů od Applu.

Apple v příslušném dokumentu oficiálně varuje, že služba Back to My Mac nebude od 1. července  tohoto roku dostupná na žádné z verzí operačního systému macOS. Jako alternativy pro přístup k souborům nabízí iCloud Drive, pro sdílení obrazovky doporučuje sdílení přes Předvolby  systému a pro vzdálený přístup k ploše zase Apple Remote Desktop, který ovšem vyjde na více než 2000 korun.

Operační systém macOS Mojave postrádal funkci Back to My Mac od dob vydání své první vývojářské betaverze, Apple své plány na její úplné ukončení potvrdil v srpnu loňského roku. Funkce sloužila majitelům Maců k propojení dvou jablečných počítačů za účelem přenosu souborů a sdílení obrazovky. Díky Back to My Mac mohli uživatelé vytvořit vlastní síť, tvořenou Macy. Podle některých byl ale postup komplikovaný, což může být jedním z důvodů, proč se Apple rozhodl podporu Back to My Mac ukončit.

Řada uživatelů ale byla na funkci Back to My Mac zvyklá a zejména doporučení používat nákladnou aplikaci Apple Remote Desktop nevítají zrovna s nadšením. Používali jste funkci Back to My Mac? Jaký nástroj pro vzdálený přístup preferujete?

MacBook rose gold 12"

Dnes nejčtenější

.