Zavřít reklamu

Z digitálních obchodů s počítačovými hrami se pomalu ale jistě stává charita. Jak jinak si vysvětlit, že se několikrát do týdne objeví zpráva o další hře zdarma na Epic Games Storu, Uplay, Originu, či – jako v tomto případě – na GOG.com? Epic rozdává hry pravidelně, nyní v jeho obchodě najdeme zdarma povedené City of Brass, o kterém jsme psali včera. GOG tak často hry nerozdává, ale po prvním díle legendárního Zaklínače, který je stále k mání zdarma, si nyní bezplatně můžete stáhnout titul Obduction a to i na zařízení s macOS.

Titul Obduction má na svědomí aktuálně ne příliš známý vývojářský tým Cyan Inc, který kromě této hry vydal například Manhole, nebo velmi povedený Myst, který však vyšel už před mnoha lety. Obduction vyšel v srpnu roku 2016 na počítače s operačním systémem Windows i macOS a dočkali se také majitelé konzole PlayStation 4, u které brzy přibude také podpora virtuální reality PSVR.

Hra je dobrodružnou sci-fi adventurou, která sází především na vaše prozkoumávání a hledání dalšího postupu. Nečekejte žádné klasické nepřátele, v cestě vpřed vám budou stát jen logické hádanky, které je nutné vyřešit. Výborné atmosféře dopomáhá i zasazení do zajímavého prostředí. Svou hratelností může Obduction připomenout například povedenou hru The Witness.

Pokud máte o Obduction zájem, nesmíte dlouho váhat. Hra bude dostupná zdarma na této adrese pouze do sobotních 15:00. Hru najdete zhruba v polovině stránky, kde stačí klinout na Get it FREE a přidat ji tak do své knihovny. Abyste hru rozjeli i na macOS, je zapotřebí minimálně čtyřjádrový Intel procesor, 8 GB Ram, 20 GB volného místa na disku a grafická karta Intel HD Graphics 4000, Iris z řady 5000 a 6000 s alespoň 1 GB VRAM.

obduction fb

Dnes nejčtenější

.