Zavřít reklamu

Hardwary i softwary od Applu jsou mezi uživateli považovány za jedny z nejbezpečnějších, ne-li nejbezpečnější, ke kterým se běžný smrtelník může vůbec dostat. Ani jim se však nevyhýbají bezpečnostní chyby, které důvěru v ně určitým způsobem podrývají.  Jedné z nich využili před čtyřmi lety i dva teenageři, kteří se dokázali nabourat přímo do podnikové sítě Applu a stáhnout z ní na 90 GB podnikových dat. Zatímco první z dvojice mladíků si svůj trest vyslechl u soudu již před rokem, druhý se dočkal teprve nyní. Důvod ke smutnu však rozhodně nemá. 

O zabezpečení nových iPhonů a iPadů se stará Face ID:

Prakticky od chvíle, kdy se na činnost mladíků přišlo, se oba hájili tím, že doufali, že se jim díky jejich husarskému kousku podaří získat náklonnost Applu. Ta se měla projevit nabídnutím postu ve firmě, o který oba mladíci velmi stále. A jak jinak se o místo v technologické společnosti ucházet, než se jí ve 13 letech nabourat do podnikové sítě? Faktem sice je, že místo v Applu ani jeden z nich (zatím nedostal), soud však ke schopnostem minimálně jednoho z mladíků přihlédl. Jeho nedávný soud totiž dopadl zřejmě nad veškerá očekávání – podmíněnou pokutou ve výši 500 dolarů. Důvodem má být především to, že se jedná o mimořádně nadaného mladíka, který je jinak bezproblémový a svůj um využívá už jen k dobrým věcem. 

Možná ještě zajímavější než postoj soudu bylo to, na čem stavěl advokát mladíka obhajobu. Ten se totiž nechal slyšet, že mladík k činu přistoupil kvůli tomu, že se v minulosti stal takřka stejný případ i v Evropě s tím rozdílem, že hacker skutečně od společnosti práci dostal. Mladý Australan si tak zkrátka “jen” nepřipouštěl, že by mohl jeho pokus dopadnout jakkoliv jinak, byť nyní se již na celou záležitost dívá určitě zcela opačně. A stejně tak byste se měli na celou záležitost dívat i vy. Nabourání se do podnikové sítě totiž vstupenkou do práce snů rozhodně není. 

Apple Court fb

Dnes nejčtenější

.