Zavřít reklamu

Podle doposud uveřejněných informací se Apple pokusil před šesti lety odkoupit automobilku Tesla. Jablečná společnost údajně v roce 2013 nabízela za jednu akcii v přepočtu asi 5 543 korun, přičemž v současné době je hodnota asi o osm stovek nižší. Tyto informace přinesl analytik Craig Irwin, který pracuje pro společnost Roth Capital Partners, a tehdejší nabídku ze strany Applu považuje za velmi seriózní.

Takto vypadá jeden z konceptů interiéru Apple Car:

Ačkoliv Irwin nedodal žádný zdroj, dodal, že si je v tomto více než jistý. V současné době se navíc Tesla potýká s propadem, kdy ceny jejich akcií jsou velmi proměnlivé. Podle Irwina se zájem ze strany jablečné společnosti nedá prozatím vůbec vyvrátit, jelikož situace automobilky jim hraje značně do karet. Apple totiž aktuálně pracuje na svém projektu Titan, jehož cílem je vyvinout bezproblémové autonomní vozidlo. Pokud by došlo k odkupu Tesly, znalosti a patenty společnosti by mohly celý projekt popohnat a dost možná i vylepšit. Na jablečných vozech již nyní pracuje hned několik zaměstnanců této automobilky, které se Applu povedlo získat pod svá křídla.

V současné době není ani žádným tajemstvím, že byl Elon Musk v roce 2013 ochoten svou firmu prodat. V jeho biografické knize jsme se navíc dozvěděli o určité dohodě mezi ním a Larrym Pagem, který je ředitelem společnosti Alphabet (pod kterou spadá například Google), která by mohla indikovat zájem Googlu o odkup Tesly. Tehdy se taktéž říkalo, že se Elon Musk sešel s pověřenými osobami z Applu, což je samozřejmě pochopitelné. Pokud měl o jeho společnost zájem Google, musel si situaci prověřit na obou frontách a zajistit si nejlepší nabídku.

Výkonný ředitel Tesly je taktéž majoritním držitelem akcií, tudíž není vůbec jasné, zdali se společnost vůbec někdy bude prodávat. Tesla se s takovýmito propady potýká po celou dobu svojí existence, přičemž vždy se z nich nějak dostala. Zdali je Apple stále zaujat v koupi této automobilky je prozatím nejasné, avšak jestliže k něčemu dojde, budeme vás o tom informovat.

apple-tesla-fb

Dnes nejčtenější

.