Zavřít reklamu

Pokud jste milovníky pravěku a zejména pak jeho fauny, máme pro vás skvělou zprávu. Dosyta bychom se jí totiž měli nabažit i ve službě TV+, kterou Apple hodlá spustit letos na podzim. Podle dostupných informací se totiž dohodl s producentem Jonem Favreauem na vytvoření dokumentární série o dinosaurech, která poběží exkluzivně právě na jeho platformě. 

TV+ bychom mohli v budoucnu sledovat třeba na takového Apple TV:

Ačkoliv o dokumentární sérii zatím víme pramálo, podílet by se na ní mě tým Natural History společnosti BBC, který má za sebou již řadu povedených projektů. Animační tým by pak měl vést Andrew Jones, který se velkou měrou podepsal na cenami ověnčeném Avatarovi. Kvalita by tak měla být u tohoto pořadu zaručena. Otázkou však zůstává, jak rychle bude dokument vytvořen a tedy i vypuštěn na TV+. Jestliže se totiž Apple na jeho vytvoření dohodl s tvůrci až nyní, nedá se tak úplně očekávat, že se jej dočkáme brzy. 

Tvrdá konkurence 

Streamovací služba Applu sice ještě není ani spuštěná, už nyní je však jasné, že to bude mít v konkurenci Netflixu, Disney+ či HBO nesmírně těžké. Prakticky veškeré konkurence na tomto poli je totiž odhodlaná za každou cenu uspět a chystá proto nesmírně kvalitní obsah, kterým může zaujmout co možná největší masu diváků. Apple však cestou “tuctového obsahu” jít alespoň dle prvotního představení jíž nechce, což by ale mohl být ve výsledku problém. To ostatně předpovídají i mnozí analytici, kteří viděli jako jedinou cestu k úspěchu koupi některého z konkurentů – nejpravděpodobněji pak Netflixu. K ničemu takovému však zatím nedošlo a nic nenasvědčuje tomu, že vůbec dojde. 

Určitým zádrhelem by mohla být i samotná cena služby. Tu Apple sice ještě neprozradil, mnozí se však obávají toho, že jí, jak je u něj zvykem, nasadí nesmyslně vysoko a mnoho potenciálních předplatitelů jí odradí. Jasno však budeme v tomto ohledu mít nejspíš až na podzim při jejím spuštění. 

dinosaurus

Dnes nejčtenější

.