Zavřít reklamu

Používání chytrého telefonu při řízení je opravdovým problémem. V dnešní době, kdy jsou všichni zvyklí být online kdykoliv a kdekoliv není nic neobvyklého, když na cestě potkáte auto jedoucí v protisměru proti vám. V lepší situaci následuje uvědomění druhého řidiče a vrácení se do svého pruhu, někdy však mohou být následky fatální. Společnost si tento problém začíná uvědomovat a vznikají různé televizní reklamy, kampaně, či funkce, které mají za úkol jediné – omezit používání mobilního zařízení za volantem. Jistě víte, že váš iPhone disponuje od iOS 11 funkcí Při řízení nerušit. Tato funkce se může aktivovat vždy po připojení k Bluetooth vašeho vozidla a znemožňuje vám používat mobilní telefon při řízení. Pokud se vám v aktivním módu někdo ozve, tak dotyčné osobě přijde zpráva, že zrovna řídíte. Věděli jste však, že si tuto zprávu můžete upravit? Pojďme se podívat, jak na to.

Jak upravit znění automatické odpovědi funkce Při řízení nerušit

Pokud se vám nelíbí výchozí zpráva, která přijde každému, kdo se vám v případě aktivní funkce Při řízení nerušit ozve, tak si ji můžete změnit. Výchozí zpráva zní následovně:

Řídím a mám zapnutou funkci Při řízení nerušit. Zprávu uvidím, až dorazím na místo.

Pro změnu otevřete na vašem iPhonu nativní aplikaci Nastavení. Zde poté sjeďte níže, dokud nenarazíte na záložku Nerušit, kterou rozklikněte. Zde poté opět sjeďte níže, přesněji tedy úplně dolů, kde se nachází sekce pro nastavení funkce Při řízení nerušit. Můžete si nastavit možnost aktivace funkce, komu se automaticky zašle zpráva, a jako poslední je tady možnost Text odpovědi. Právě zde si můžete změnit znění oné automatické odpovědi, která se automaticky zašle uživateli, který vám poslal zprávu. Jednoduše tedy stačí původní zprávu smazat a zvolit nějakou svou vlastní – fantazii se meze nekladou.

Pokud za volantem používáte mobilní telefon, tak byste rozhodně měli své počínání zvážit. Dopouštíte se tím dopravního přestupku, hrozí vám pokuta a odečtení až 2 bodů. Pokuta a odečtení bodů je však to nejmenší. Je třeba brát v potaz i ostatní účastníky silničního provozu. Několik sekund nepozornosti může totiž vést k několika letům ve vězení. Jak si vyberete vy?

při řízení nerušit

Dnes nejčtenější

.