Zavřít reklamu

Zamířili jste dnes v podvečer na svém Macu do App Storu a v sekci Objevování se vám nezobrazila klasická nabídka aplikací? Žádný strach, chyba není “na vašem přijímači”. Problémy s Mac App Storem totiž hlásí na sociálních sítích v posledních desítkách minut uživatelé po celém světě. 

App Storu na iOS se problém naštěstí netýká:

V tuto chvíli není bohužel jasné, co by mohlo za problémem stát. Jakoukoliv chybu totiž nehlásí ani webová stránka System Status Page, která zobrazuje aktuální stav softwarových služeb Applu. Vzhledem k počtu stížností se ale zdá vcelku nepravděpodobné, že by Apple ještě o chybě nevěděl a nepracoval na její opravě. Tu totiž bude s největší pravděpodobností schopen opravit na dálku, jak tomu u podobných problémů bývá. 

Nejvíce zasaženi jsou touto chybou beta testeři a to jak veřejní, tak i ti, kteří jsou zapojeni do vývojářského programu. Zdá se však, že ani běžným uživatelům využívajícím aktuální macOS 10.14.4 či starší se problém tak úplně nevyhýbá. I oni si totiž na Twitteru stěžují, byť je jich na první pohled méně než uživatelů s beta systémy. 

Pokud se tedy problém týká i vás, nepanikařte a vyčkejte, než jej Apple vyřeší opravou nebo k němu vydá prohlášení. Jakákoliv uživatelská oprava totiž alespoň dle postižených uživatelů stejně neexistuje. Snad se tedy vše vrátí do normálu v následujících desítkách minut, maximálně hodinách, jak tomu bývá u podobných problémů zvykem. Bohužel se však podobné výpadky stávají v poslední době častěji než je zdrávo. 

mac-app-store-downtime

Dnes nejčtenější

.