Zavřít reklamu

Existuje několik scénářů, kdy byste měli umět vypnout biometrickou ochranu, tzn. Touch ID nebo Face ID. Například chcete mít 100% jistotu, že váš iPhone během spánku nikdo neodemkne. Možností je opravdu více, rozhodně zde ale nechci rozepisovat ty horší a negativnější. Zkrátka a jednoduše, pokud byste někdy potřebovali Touch ID nebo Face ID deaktivovat, určitě byste měli vědět, jak na to. Zvládnete to naprosto jednoduše a nenápadně například i přímo ve vaší kapse. Pokud provedete jednoduchý úkon, tak se biometrická autentizace deaktivuje a pro odemčení zařízení budete muset zadat číselný kód – nijak jinak zařízení neodemknete. Jak tedy na to?

Jak nenápadně deaktivovat biometrickou ochranu

Nenápadné vypnutí biometrické ochrany je velice jednoduché, avšak dělí se do dvou skupin. Do první skupiny patří zařízení, které disponují Touch ID (tzn. iPhone 8 a starší), do druhé skupiny poté zařízení s ochranou Face ID (tzn. iPhone X a novější).

iPhone 8 a starší

Pokud vlastníte zařízení, které disponuje ochranou Touch ID, tak vše, co musíte udělat je, abyste stiskli a podrželi zapínací tlačítko. Jakmile se na obrazovce objeví plocha s možností Vypněte přejetím, tak můžete tlačítko pustit. Poté už jen stiskněte domovské tlačítko, anebo zařízení uzamkněte. Když poté budete chtít iPhone odemknout, tak budete muset zadat kód.

iPhone X a novější

V případě, že vlastníte iPhone s ochranou Face ID, tzn. iPhone X a novější, tak je postup trochu jiný. Musíte se dostat na stejnou obrazovku, jako v případě výše. Klasické stisknutí bočního tlačítka na nových iPhonech však aktivuje Siri, což nepotřebujeme. Abychom se dostali na obrazovku s Vypněte přejetím, tak musíme podržet zároveň tlačítko pro zesílení zařízení společně s bočním tlačítkem. Jakmile se obrazovka s Vypněte přejetím objeví, tak můžete obě tlačítka pustit. Poté už jen stačí buď pomocí gesta přejít na domovskou obrazovku, anebo zařízení klasicky uzamknout.

Na závěr se s vámi podělím o jednu zajímavost z podobného soudku. Pokud vám někdy ukradne zařízení a nebo se ho jinak zmocní a zeptá se Siri, komu tento iPhone patří – „Whose iPhone is this?“ – tak dojde taktéž k deaktivaci biometrické ochrany. Aby se poté kdokoliv do zařízení dostal, tak bude muset znát číselnou kombinaci kódu.

faceid_off_fb

Dnes nejčtenější

.