Zavřít reklamu

Když si koupíte nový iPhone, tak nějak očekáváte, že po jeho prvním zapnutí bude naprosto prázdný a vy u něj provedete základní nastavení. To však nemusí být ve výjimečných případech pravidlem. Své o tom ví i jeden jablíčkář na Novém Zélandu, který kupoval svůj iPhone, zabalený jako nový. Po jeho rozbalení jej však čekal šok. Smartphone totiž obsahoval citlivá data včetně bankovních údajů, informací o letech nebo o osobním zdraví předchozího majitele. Kromě toho ale předchozí majitel ponechal v telefonu nastavení pro ovládání svého domácího osvětlení, vytápění, a dokonce i zámku vchodových dveří.

Glen Cottle, který telefon zakoupil, uvedl, že se mu nepodařilo předchozího majitele kontaktovat. iPhone zakoupil v neporušeném – na první pohled originálním balení a fólii – v prodejně v Timaru. Zprvu nebylo jasné, jakým způsobem k takovému pochybení došlo. Jednou z možností je, že se jednalo o použitý a znovu zabalený telefon z prodejny třetích stran. Druhou variantou je možnost, že se zkrátka jednalo o předváděcí kus, čemuž napovídá i screenshot z aplikace Poznámky. Jedna z poznámek například obsahuje odkaz na výlet po Big Sur na kalifornském pobřeží. Ve prospěch teorie o předváděcím modelu hrál i fakt, že iPhone nebyl nijak zabezpečený, a že se nepodařilo vypátrat jeho skutečného prvního majitele.

Prodejna neměla s reklamací zvláštního iPhonu sebemenší problém a telefon mu bez problému vyměnila za nový. Jak se na první kus data dostala však prodejce neprozradil a těžko říci, zda vůbec mohl. Vzhledem k velmi věrohodnému balení včetně folie je totiž možné, že tento telefon obdržel už od svého dodavatele, který takto mohl například čas od času prodávat demo kusy určené do obchodů a pro recenzenty.

Jak už bylo zmíněno výše, jedná se skutečně o raritní případ, který by vás neměl v žádném případě odradit od nákupů produktů od Applu. Může však posloužit jako příklad toho, co se může stát, pokud nakupujete elektroniku od neověřených obchodníků. Autorizovaným prodejcům se samozřejmě nic podobného stát nemůže, respektive nemělo by.

Sealed iPhone fvb

Dnes nejčtenější

.