Zavřít reklamu

Když pracujete v právním oddělením Applu, rozhodně si na nedostatek práce stěžovat nemůžete. Prakticky po celý rok se na vás totiž valí nejrůznější žaloby, které jsou mnohdy opodstatněné, jindy však naopak poměrně úsměvné. Do druhé kategorie se dá nyní zařadit i žaloba spotřebitelské skupiny, podle které prodával Apple před pár lety iPhony s vadnými Power Buttony, ale své uživatele o tom jaksi opomenul informovat. 

Žalobci jsou přesvědčeni o tom, že iPhony 4, 4S a 5 byly osazeny vadným Power Buttony nebo chcete-li zamykacími tlačítky, které se měly zasekávat nebo zcela přestávaly fungovat a znepříjemňovaly tak používání telefonu. Apple ale údajně nebral na urgování uživatelů zřetel a za pozáruční opravy si samozřejmě nechával zaplatit. A právě tyto částky by teď viděli někteří uživatelé zpět. Nic víc, nic míň. 

Apple dle dostupných informací s nařčením absolutně nesouhlasí a tvrdí, že u těchto modelů rozhodně nic protiprávního neudělal. O své pravdě však bude moci soud přesvědčit nejdříve 25. října, kdy proces vypukne. Do té doby se mohou k žalobcům přidávat další jablíčkáři, kteří cítí po letech též křivdu. Pokud však mezi ně patříte i vy, bohužel máte smůlu. Museli byste totiž být občany Kalifornie a svůj iPhone se navíc zakoupit ve specifickém časovém rozmezí, ve kterém Apple údajně telefony vadnými komponenty osazoval. 

Zdá se vám obsah žaloby jako z jiné galaxie? S trochou nadsázky se dá říci, že tomu tak částečně je. Řešit jí totiž bude soud v USA, konkrétně v Kalifornii, odkud pochází naprostá většina podobně zvláštních žalob. Naprostá většina z nich je sice nemilosrdně smetena ze stolu, čas od času se však na některé žalobce usměje štěstí a Apple o určitý finanční obnos oberou. Nechme se tedy překvapit, zda se to podaří i v tomto případě. 

Dnes nejčtenější

.