Zavřít reklamu

Apple a Amazon bere valná většina z nás jako nesmiřitelné rivaly, kteří proti sobě bojují například na poli chytrých reproduktorů či umělých asistentek. Pravdou však je, že je mezi těmito společnostmi i poměrně silné partnerství, ze kterého obě společnosti těží. 

Takto jednoduše si můžete kapacitu iCloudu změnit: 

Není žádným tajemstvím, že Apple k provozu svých cloudových služeb využívá cloudové řešení Amazon Web Services. Za to si však nechává Amazon skutečně štědře zaplatit. Podle zdrojů CNBC totiž Apple na konci loňského března Amazonu vyplácel měsíčně na 30 milionů dolarů, což je o 10 % více než ve stejném období vloni. Částka, která zahrnuje například i úložiště iCloud, se navíc velmi pravděpodobně vcelku rapidně navýší a to především kvůli příchodu nových služeb Apple News+, Apple TV+ a Apple Arcade, které bude Apple též velmi pravděpodobně provozovat na řešení Amazonu. 

Částka, kterou Apple Amazonu za provoz služeb vyplácí, je v porovnání s konkurencí i několikanásobně vyšší. Zatímco kalifornský gigant do jeho kasy “nalije” za rok více než 300 milionů dolarů, společnosti typu Lyft, Pinterest či Snap u něj za rok utratí zhruba mezi 100 až 150 miliony dolarů. Vzhledem k jejich uživatelské základně se však nižší částce samozřejmě nelze divit. Apple má totiž ve světě zhruba 1,4 miliardy aktivních zařízení, přičemž více než 900 milionů z nich jsou iPhony. A právě ty jsou do značné míry právě na služby provozované na řešeních Amazonu závislé. Zvyšující se cena cloudů však Applu vadit nemusí. Ruku v ruce s ní totiž jde i zvyšující se obliba jeho služeb, které by měly být dle některých analytiků v budoucnu dokonce důležitější než iPhony. 

icloud-iphone-fb

Dnes nejčtenější

.