Zavřít reklamu

Spotify je momentálně největší hudební streamovací platformou. Jedinou konkurencí je momentálně pro Spotify pouze služba Apple Music, která se pomalu, ale jistě na Spotify „dotírá“. Já jsem osobně fanouškem Spotify. Vyhovuje mi jednoduché ovládání a uživatelské prostředí. Měl jsem možnost vyzkoušet Apple Music, avšak tato služba mě tolik nenadchla, a tak jsem se vrátil zpět. Při rodinném předplatném mě nějakých 50 korun měsíčně rozhodně nezruinuje. Co však některé uživatele může zruinovat, je nesmyslně přestřelená cena mobilních dat v České republice. Několik gigabajtů dat stojí v Česku opravdu pořádný balík, a pokud nemáte známosti, jen těžko získáte nějaký výhodný mobilní tarif s velkým limitem dat. Přesně pro tyto uživatele je dnešní návod, ve kterém se podíváme, jak ve Spotify co nejvíce ušetřit mobilní data.

Šetření dat ve Spotify

Úplně nejlepší způsob, jak ušetřit ve Spotify data je, abyste si všechny vaše skladby stáhly přímo do vašeho zařízení. Beru však v potaz, že máte zařízení s malým úložištěm a stáhnout si několik stovek písniček ve vašem případě nepřipadá v úvahu. Poslouchání jen stažených skladeb se může navíc po chvíli stát repetitivní.

Pokud jste však schopni se s touto možností sžít, tak si můžete ve Spotify aktivovat mód, který se postará o to, abyste mohli přehrávat pouze staženou hudbu a podcasty. Stačí otevřít Spotify, ve spodní části přejít do záložky Domů, a poté v pravé horní části displeje kliknout na ozubené kolečko. Poté se stačí přesunout do záložky Přehrávání, kde aktivujte první možnost Offline.

Data Saver

Přímo v aplikaci Spotify je přítomná funkce Data Saver, která se, jak už název napovídá, stará o šetření mobilní dat. Data Saver jednoduše nastaví kvalitu streamované hudby na nízkou (24 kbit za sekundu). To znamená, že výstup audia bude o poznání horší, ale můžete tak ušetřit až patnáctinásobek mobilních dat, což se vyplatí. Data Saver můžete nastavit po kliknutí na ozubené kolečko v pravé horní části obrazovky. Zde se poté přesuňte do kolonky Data Saver a pomocí switche stejnojmennou funkci aktivujte.

Stahování skladeb

Taktéž si nezapomeňte zkontrolovat, že máte deaktivovanou funkci pro stahování i mimo Wi-Fi. Pokud máte tuto funkci aktivovanou a přidáte si nějakou skladbu či album do vaší knihovny, tak se stáhne bez ohledu na to, zdali jste na Wi-Fi, či na mobilních datech. Stahování skladeb i mimo Wi-Fi můžete vypnout po kliknutí na ozubené kolečko. Poté se přesuňte do sekce Kvalita hudby, kde ve spodní části pomocí switche tuto funkci deaktivujte.

Doufám, že se vám pomocí těchto tipů povede ušetřit plno mobilních dat, které poté budete moct využít na úplně něco jiného. V České republice nám nezbývá nic jiného, než se modlit, aby se ceny tarifů s vysokým objemem mobilních dat zmenšily.

Spotify iPhone X

Dnes nejčtenější

.