Zavřít reklamu

Pamatujete si ještě na miniaturní smartphone Palm, o kterém jsme vás v říjnu loňského roku informovali na našem webu jako o telefonu, který vám může pomoci ze závislosti na něm? Vsadím se, že určitě ano. Tento drobeček se totiž zapsal do povědomí jablíčkářů nejen svými funkcemi, ale i designem, který se nápadně podobá právě iPhonům. Jen to však evidentně k úspěchu nestačí. 

Přestože je Palm označován za smartphone, o plnohodnotný telefon se nejednalo. Zjednodušeně by se totiž dalo říci, že jde spíše o jakousi prodlouženou ruku vašeho primárního smartphonu, na které běží jen ty nejdůležitější věci. Spíše než k iPhonu by tak šel Palm přirovnat třeba k Apple Watch, na kterých jste též schopni vyřídit spoustu věcí. Tento koncept se ale nakonec za zdařilý označit rozhodně nedá, jelikož prodeje této hračky nikterak růžové nebyly. Její otci se proto rozhodli, že ze sekundárního telefonu vytvoří telefon plnohodnotný. 

Od začátku dubna je možné v USA proto zakoupit Palm v “plnohodnotné verzi”, kterou lze již smartphone bez problému nahradit. To zjednodušeně znamená, že v něm můžete využívat vlastní telefonní číslo, zatímco v předešlých verzích Palm fungovat díky rozdvojené nano SIM. Kvůli tomu však zřejmě musel výrobce přikročit k určitým hardwarovým změnám, což pro majitele předchozí verze znamená, že pokud chtějí Palm využívat jako primární smartphone, musí sáhnout po verzi nové. Žádný softwarový update z něj totiž standardní smartphone bohužel neudělá. Potěší tak alespoň fakt, že u Verizonu v USA, který jej prodává exkluzivně, vyjde do konce měsíce jen na 200 dolarů namísto obvyklých 350 dolarů. 

Že berou výrobci Palm svůj telefon vážně dokazuje i fakt, že již přislíbili softwarové aktualizace, které vylepší jeho fotoaparát a výdrž baterie. Počítá se i s updatem dalších částí softwaru, avšak jejich načasování je zatím nejasné. Tak či tak je ale určitě tento telefon zajímavý a pokud budete mít cestu do USA, určitě na něj mrkněte. Jeho 3,3” displej, rozměry 50 x 97 x 7,4 mm, 3 GB RAM, Snapdragon 435, 32 GB úložiště či Gorilla Glass 3 totiž rozhodně stojí za pozornost. 

Palm-fb

Dnes nejčtenější

.