Zavřít reklamu

Na první letošní konferenci společnosti Apple jsme se mimo ostatních služeb také dočkali vcelku neočekávaného představení jablečné kreditní karty. Až do včerejška jsme o kartě věděli maximálně to, že bude vyrobena z titanu a bude integrována do aplikace Wallet. Apple v posledních měsících vsází na služby úplně všechno. Apple Card by měla uživatele zaujmout hlavně díky svým benefitům. Denně získáváte zpět 2 % z provedených nákupu za pomocí funkce Daily Cash. Pokud nakoupíte v Apple Storu, získáte cashback až 3 %.

Představení Apple Card:

Většina karet, které vám od bankovních společností přijdou, jsou nějakým způsobem uzamknuty, aby nedošlo k jejich zneužití. Vaším úkolem je po rozbalení samozřejmě kartu aktivovat. Jelikož však na těle fyzické Apple Card není žádné číslo ani CVV kód, nýbrž pouze jméno a logo Applu, tak musela jablečná společnost vymyslet, jakým způsobem se bude ona karta vlastně aktivovat. Nebyl by to Apple, kdyby se zase neodlišil od ostatních. Na postup aktivace karty se můžete podívat v galerii vytvořené z videa získaného portálem 9to5mac níže:

Apple Card vám do poštovní schránky přijde v barevné obálce. Tato obálka bude kromě karty disponovat NFC čipem. K tomuto čipu poté přiložíte váš iPhone. Po přiložení iPhonu k čipu budete vyzváni k autentizaci pomocí Touch ID nebo Face ID. Poté se na obrazovce iPhonu zobrazí nová animace, která je svým stylem podobná animaci, která se zobrazí při otevření pouzdra od AirPods. Poté bude stačit stisknout tlačítko pro aktivaci a celý proces je kompletní. Animace už se nachází ve 2. betaverzi iOS 12.3, která byla vydána teprve včera.

Apple Card bude momentálně bohužel dostupná pouze pro Spojené státy. Nám tak nezbývá nic jiného, než doufat, že se jablečná karta co nejdříve rozšíří i do dalších zemí světa. Rozhodně bychom se nezlobili, kdyby mezi další várkou byla i Česká republika, avšak to je velice nepravděpodobné. Momentálně tedy můžeme Američanům Apple Card pouze závidět. Na úplný závěr ještě dodám, že Apple Card je kreditní kartou, nikoliv debetní. To znamená, že si skrze ni můžete cokoliv zaplatit, avšak vždy ve zúčtovacím období budete muset útratu uhradit. To se může zdát fajn například pro firmy, které čekají několik dní na proplacení faktur. Pro obyčejného uživatele to ale znamená, že se může vcelku jednoduše dostat do dluhové pasti. Na výše zmiňovaná videa se můžete podívat zde.

apple_card_aktivace_fb

Dnes nejčtenější

.