Zavřít reklamu

Je už prakticky jisté, že se letos dočkáme příchodu iPhonu se třemi objektivy na zádech. Otázkou však stále je, zda je Apple “nadělí” jen největšímu modelu Max, jako tomu bývalo v minulosti u “plusek”, nebo se dočká i jiný model. Právě druhou možnost potvrdily zdroje japonského portálu MacOtakara před malou chvílí. Jejich tvrzení je však zcela odlišné od těch, které jsme slyšeli v minulých týdnech a měsících. 

Zatímco doposud se kalkulovalo s tím, že trojitý fotoaparát dostane na záda 6,5” model a s trochou štěstí i 5,8” model, který je též díky OLED displeji a dalším vychytávkám prémiový, podle zdrojů MacOtakara se máme přípravit na to, že místo 5,8” modelu dostane tento fotoaparát 6,1” iPhone. O XR 2 se však jednat nemá. Na 6,1” totiž podle zprávy, která je celá relativně zmatená, naroste právě nová verze iPhonu XS s OLED displejem a to především kvůli tomu, že velký modul fotoaparátu se třemi objektivy se do jeho nynějšího 5,8” těla zkrátka nevejde tak, jak by Apple potřeboval. 

Co se týče rozměrů novinek, 6,1” model by měl být údajně o něco menší než iPhone XR a to především díky výrazně užším rámečkům okolo displeje. Poměrně zajímavé je, že by měla být novinka mírně tlustší než iPhone XR, avšak modul fotoaparátu na jejích zádech by měl “vyčuhovat” o asi 0,5 mm méně než je tomu nyní. Mírné velikostní změny se pak má dočkat i 6,5” model, který přibere 0,2 mm do tloušťky a jeho fotoaparát bude “vyčuhovat” o 0,25 mm méně. Právě tyto dva modely se mají dočkat i podpory obousměrného bezdrátového nabíjení, nového povrchového opracování či 18W nabíječky v balení, která by měla být shodná s tou, kterou Apple přibaluje i k iPadům Pro. 

Přestože se MacOtakara ukázal v minulosti jako poměrně spolehlivý zdroj, který například jako první svět informoval o odstranění 3,5 mm jack konektoru z iPhonu 7, je potřeba brát jeho zprávy s rezervou. O podobném plánu Applu jsme totiž skutečně doposud neslyšeli, což je však vzhledem k tomu, že se nových iPhonů dočkáme asi za pět měsíců, poměrně zvláštní. Stejný zdroj navíc nedávno tvrdil, že AirPower je již velmi blízko pultům obchodů. Nechme se však překvapit, co přinesou další týdny. Ty by nám totiž mohly udělat v tom, jak velkých iPhonů se letos dočkáme, o poznání jasněji. Nicméně už nyní lze říci, že je skutečně pravděpodobné, že s trojitým fotoaparátem vyrukují hned dva iPhony.

iphone 11

Dnes nejčtenější

.