Zavřít reklamu

S úniky informací o chystaných iPhonech se v posledních týdnech roztrhl pytel. Poté, co se na internetu objevily rendery prototypů, se začínají objevovat i detailnější informace o jednotlivých vylepšeních. Pár z nich nyní poodhalila i agentura Bloomberg.

Rendery prvního prototypu:

Zdroje Bloombergu de facto potvrdily informace z předešlých týdnů. I podle nich totiž na letošek Apple přichystá trojici iPhonů v poměru 2 prémiové modely – 1 běžný. Nejnadupanějším letošním iPhonem by se měl stát 6,5″ nástupce iPhonu XS Max, který by se měl na svých zádech jako jediný pyšnit právě trojicí kamer. Zajímavého vylepšení se dočká i iPhone XR 2, který se představí se dvěma objektivy na zádech. U nástupce iPhonu XS se však počty objektivů na jeho zádech hýbat nebude.

USB-C na obzoru?

Bloomberg též tvrdí, že by měly iPhony po vzoru iPadu Pro také přijmout USB-C. Apple však zatím dle něj nemá jasno v tom, zda jej použije už letos či nikoliv. V několika prototypech letošních iPhonů sice tento konektor testuje, konečné rozhodnutí ale údajně zatím nepadlo. Vzhledem k blížícímu se září je však jasné, že se bude muset kalifornský gigant mezi Lightningem a USB-C rozhodnou co nejdříve.

Revoluce u fotoaparátu

Je jasné, že letošní fotoaparáty iPhonů posunou úroveň fotek a videí na zcela novou úroveň. Podle Bloombergu však ta největší fotorevoluce dorazí až v roce 2020. Apple chce totiž jak u iPhonů, tak i u iPadů nasadit zcela nové laserové 3D fotoaparáty, která jednak posune úroveň fotek na zcela novou úroveň a jednak výrazně vylepší prožitek z rozšířené reality. Tyto lasery by měly být údajně schopny snímat objekty až do vzdálenosti pěti metrů od čočky.

Rendery druhého prototypu:

Jelikož je představení letošní jablečných telefonů ještě poměrně daleko, je potřeba brát podobné úniky informací s určitou rezervou. Zdroje Bloombergu se však řadí již řadu let mezi ty nejpřesnější, takže je pravděpodobné, že se výše uvedené prognózy vyplní. Stoprocentní jistotu však budeme samozřejmě mít až po představení.

iphone 11 fb

Dnes nejčtenější

.