Zavřít reklamu

Ačkoliv se představení nového macOS 10.15 dočkáme již za méně než dva měsíce na WWDC, mnoho informací o něm nemáme. Vývojář Steve Troughton-Smith se však nyní podělil na svém Twitteru o velmi zajímavé zjištění, které nám alespoň částečně pavučinu tajemství okolo nového jablečného počítačového systému poodhalí. Podle jeho zdrojů totiž hodlá Apple do jisté míry změnit naše používání univerzálního správce médií iTunes. 

V novém macOS 10.15 bychom se měli dočkat příchodu nových aplikací, které budeme moci používat pro správu a konzumaci jednotlivých médií. Dorazit by tak měla nová aplikace pro Podcasty a Hudbu či Apple Music. Kromě toho se pak počítá i s příchodem nové aplikace Apple TV, díky které bude i na Macích dostupný nový originální obsah Applu, či dalším vylepšením pro aplikaci Knihy. 

Poměrně zajímavé je, že všechny nové aplikace mají být postaveny na novém rozhraní UIKit, který by měl být základním stavebním kamenem pro univerzální aplikace spustitelné jak na macOS, tak na iOS. Celá tato myšlenka je však zatím spíše v plenkách a na detailnější informace si tak budeme muset ještě chvíli počkat. Některé zdroje však tvrdí, že právě na letošní WWDC by se měl tomuto typu aplikací Apple věnovat do hloubky a de facto tak odstartovat jejich éru. 

Nechme se tedy překvapit, zda se Stevova slova vyplní. Vzhledem k tomu, jak přesné byly jeho předpovědi v uplynulých týdnech, se však dá předpokládat, že i nyní informuje o reálných vylepšeních. Jasno ale budeme samozřejmě mít až po úvodní Keynote na WWDC, která se bude konat 3. června. 

iTunes

Dnes nejčtenější

.