Zavřít reklamu

Velmi zajímavá a neobvyklá hra Minit pochází od vývojářů ze studia Devolver Digital. Ti vydali tento titul v minulém roce nejprve na PC a později také na konzole PlayStation 4, Xbox One i Nintendo Switch. Dá se tedy říct, že vzhledem k úspěchu hry, bylo pouze otázkou času, kdy se dočkají mobilní hráči.

Tím úplně nejzajímavějším prvkem celé hratelnosti je fakt, že vaše postava zemře každých 60 vteřin. Po každé smrti se vrátíte na poslední checkpoint a opět máte minutu na to, objevit z herního světa co nejvíce a posunout se dále. Musíte tedy počítat s tím, že umírat budete, v této hře se tomu zkrátka nevyhnete. Vždy je potřeba pohybovat se co nejrychleji a nejlépe si také pamatovat, kudy jste šli, abyste při dalším průchodu zbytečně nebloudili a neztráceli čas. Prozkoumáváním světa narazíte na klíče, které vám pomohou posunout se dále a o ty samozřejmě po smrti nepřijdete. Je tedy jasné, že je potřeba vždy postup alespoň částečně plánovat a takto se prokousat celou hrou.

Samozřejmě mnoho hráčů zaujme Minit také svým jednoduchým grafickým zpracováním. To je stylizováno do starých retro her, které známe například z Gameboye. Navíc se celá barevná paleta skládá pouze z černé a bíle barvy.Herní svět je navržen velmi dobře a chytře, takže vám bude lehce napovídat, kudy by měly vést vaše další kroky.

Bohužel zatím neznáme přesné datum vydání titulu na naše iOS zařízení. Víme pouze, že by se tak mělo stát již brzy. Nezbývá tedy nic jiného než vydržet, nebo si hru vyzkoušet na některé z dalších platforem, na kterých je dostupná.

minit fb

Dnes nejčtenější

.