Zavřít reklamu

Myslím si, že většina z nás má defaultně iPhone nastavený do tichého režimu. Samozřejmě existují výjimky, kdy například starší lidé nebo vedoucí různých oddělení musí mít vyzvánění zapnuté pořád. Naší mladší generaci však pořád něco chodí, ať už jsou to zprávy na Messengeru od několika lidí, upozornění na novou fotku na Instagramu, anebo třeba e-maily. Když máte iPhone nastavený na tichý režim, tak se musíte orientovat pouze pomocí vibrací. Pokud vám někdo zavolá, tak mají vibrace u každého kontaktu vždy stejnou formu vibrování. V iOS si však můžete u různých kontaktů nastavit vlastní vibrace, čímž zajistíte, že vždy budete vědět, kdo vám zrovna volá.

Jak nastavit vlastní vibrace u vybraných kontaktů

Na našem iPhonu si otevřeme nativní aplikaci Telefon. Ve spodní části se přepneme do záložky Kontakty a vybereme si kontakt, u kterého chceme vlastní vibrace nastavit. Poté u daného kontaktu klikneme v pravém horním rohu na Upravit. Zde otevřeme kolonku Vyzvánění, a poté se přesuneme do sekce Vibrace. Ve spodní části poté klikneme na Vytvořit novou vibraci. Nyní nás zařízení přenese do speciálního rozhraní pro vytváření vibrací. Vibrace v tomto okně ovládáme pomocí prstu. Klepnutím vytvoříte vzor vibrace, to znamená, že tehdy, kdy na displej přiložíte prst, bude telefon vibrovat. Pokud jej z displeje zvednete, zařízení vibrovat nebude. Jakmile budete mít záznam hotový, tak stačí kliknout na Zastavit v pravém dolním rohu obrazovky. Vibraci si můžeme samozřejmě zpětně přehrát stisknutím tlačítka Přehrát. Pokud kliknete na tlačítko Záznam, tak se pořízená vibrace smaže a začne se nahrávat nová. Takto můžeme vibrace vytvářet tak dlouho, dokud nebudeme spokojeni. Jakmile budete mít vibraci hotovou podle svých představ, tak stačí kliknout na tlačítko Uložit. Poté si stačí zvolit název vibrace a je hotovo. Vibrace se poté automaticky uloží ke kontaktu.

Takto jednoduše si můžete nastavit vlastní vibrace u vybraných kontaktů. Už by se vám nikdy nemělo stát, že byste nevěděli, kdo se vám v tichém režimu snaží dovolat. Pokud si vlastní vibrace nastavíte u vícero kontaktů, tak můžete jednoduše odlišit, zdali vám volá někdo z rodiny, anebo někdo cizí.

Contacts iPhone iDownloadblog fb

Dnes nejčtenější

.