Zavřít reklamu

Facebook je obrovskou sociální sítí s neskutečným množstvím uživatelů, kteří jej každý den používají. S tím souvisí i objem příspěvků, které vaši přátelé, či skupiny a stránky, které sledujete, sdílí. I proto se mnoho z nás každý den přistihne, jak scrolluje neustále níž a níž a prohlíží si více či méně zajímavé statusy, články, videa nebo fotografie. A nyní nám Facebook pomocí nové funkce vysvětlí, proč vám daný příspěvek zobrazil.

Informace o důvodech a vysvětlení zobrazení si můžete vyvolat u jakéhokoliv příspěvku na vaší zdi. U fotografií a statusů vašich přátel bude samozřejmě hlavním důvodem právě to, že máte daného člověka mezi svými přáteli, ale také například vaše společné skupiny, případně vaše aktivita u dalších příspěvků daného přítele. Na obrázcích zveřejněných přímo Facebookem můžeme vidět důvody zobrazení fotografie psa. Je zde uvedeno, že uživatelé jsou přáteli už od května 2008, společně jsou členy skupiny o psech a také, že daný uživatel likoval tomuto příteli více příspěvků než ostatním.

Facebook se jistě touto funkcí snaží vylepšit si v poslední době pošramocenou pověst u velké části uživatelů a dává tak více nahlédnout do algoritmů, které probíhají na pozadí. Navíc při zobrazení těchto informací se níže dozvíte, jak upravit, jaké příspěvky se vám mají zobrazovat. Podobná funkce funguje také u reklam, které se vám na Facebooku zobrazují. Také u nich si můžete nechat zobrazit vysvětlení, proč se na vaší zdi objevila právě tato reklama. Facebook začal se zpřístupňováním služby na konci března a postupně se tak rozšiřuje mezi všechny uživatele.

Navíc se možná brzy dočkáme další novinky. Mark Zuckerberg, CEO Facebooku, totiž prohlásil, že by rád vytvořil speciální sekci, ve které najdeme zprávy a novinky od novinářů, kteří by dostávali od Facebooku za psaní honorář. Možná se jedná o reakci na Apple News+, kterého se uživatelé v USA a Kanadě před pár dny dočkali. Nicméně News od Facebooku se zřejmě u nás dočkáme dříve, než těch od Applu. Podle zatím nepotvrzených informací se má tato služba objevit ještě během roku 2019.

facebook-fb-3

Dnes nejčtenější

.