Zavřít reklamu

S novým operačním systémem watchOS 5.2 rozšířil Apple dostupnost EKG do mnoha evropských států. Česká republika a ani Slovensko však bohužel mezi nimi nefigurují. I přesto si však mohou tuzemští jablíčkáři tuto vychytávku na svých hodinkách relativně jednoduše zaktivovat bez složitých přepínání regionů či zakládání zahraničních Apple ID. 

Návod na zprovoznění EKG na Apple Watch Series 4 nám zaslalo hned několik čtenářů, kterým tímto děkujeme. Postup je dle nich skutečně velmi jednoduchý. Základním kamenem úspěchu je aktualizovat iPhone na iOS 12.2 a Apple Watch Series 4 na watchOS 5.2. Pak už stačí jen zajet do země, která je Applem oficiálně podporovaná, zde se připojit k síti místního operátora a EKG zaktivovat přes aplikaci Zdraví na iPhonu v sekci Srdce. EKG na hodinách by vám mělo začít v tu chvíli přes příslušnou aplikaci fungovat. Funkční navíc zůstane i po přejezdu zpět do České republiky a připojení telefonu zpět do sítí tuzemských operátorů. Není tedy potřeba žádná změna regionu a ani podobné věci. Pro české jablíčkáře je tak nejpřijatelnější výlet do Německa, Rakouska či do pohraničí, kde již využívají síť zahraničního operátora.

Bohužel v tuto chvíli nemůžeme zaručit, jak dlouho bude tato možnost aktivace funkční. Dá se totiž předpokládat, že k nespuštění EKG na našem území, má Apple své důvody a ty se tak bude snažit v budoucnu dodržet. Stejně tak je ale samozřejmě možné i to, že s updatem watchOS 5.2.1 zpřístupní EKG u nás i oficiální cestou. Jelikož je však jeho testování zatím v plenkách, budeme si muset na potvrzení či vyvrácení této skutečnosti ještě počkat. Tak šťastnou cestu do zahraničí! 

EKG-fb

Dnes nejčtenější

.