Zavřít reklamu

Uživatelé informačních technologií se nejen dle mého názoru dělí na dvě skupiny. První skupina je taková skupina, která má zálohování jak se říká „v paži“ a nezálohuje. Druhá skupina je poučená a pravidelně svá data zálohuje. Říká se, že jedinci spadající pod první zmíněnou skupinu, nezálohují právě proto, že ještě o nikdy vlivem poškození hardwaru nepřišlo o žádná data. Jakmile však dojde na první ztrátu dat, zálohování si rázem rozmyslí. Tuto situaci mohu potvrdit i já. Osobně jsem celkem pravidelně zálohoval, paradoxně však po přechodu z Windows jsem zálohovat přestal. Dohnal mě však osud a před dvěma dny mi přestal fungovat můj MacBook. O to horší je, že jsem na něm měl všechny materiály k maturitní práci a samozřejmě – nezálohoval jsem. Nyní mi tedy nezbývá nic jiného, než se modlit, že je pevný disk v pořádku a data na něm zůstanou. To jsme ale odbočili od tématu.

mt1000

Chtěl bych poukázat na to, že již 31. března se koná světový den zálohování. Bohužel se (alespoň prozatím) nejedná o státní svátek, tudíž do školy a práce stejně budeme muset jít. Jedná se ale o velice dobrý nápad, jak celému světu ukázat, že zálohovat je doopravdy třeba. Většina z vás sáhne v rámci zálohování jablečných iOS zařízení pro iTunes, o tom žádná. Někteří uživatelé však mají k iTunes odpor, a to především kvůli špatné zkušenosti z minulosti, což naprosto chápu. iTunes se může zdát obyčejnému uživateli naprosto nepřehledný, a tak raději práci s ním vzdá. Pro všechny uživatele, kteří odmítají s iTunes pracovat, tady mám skvělou zprávu. Existuje program MacX MediaTrans, který dokáže naprosto skvěle a lépe zastoupit práci iTunes. Pojďme se tedy společně podívat na to, proč byste měli MacX MediaTrans oproti iTunes preferovat. V závěru článku navíc dostanete možnost stáhnout si plnou verzi MediaTrans naprosto zdarma.

MacX MediaTrans jako náhrada za iTunes

Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že iTunes byl v minulosti program, kterému se dostávala opravdu velká dávka nenávisti. Bylo tomu tak především kvůli těžkému ovládání, a pokud uživatel neměl s iTunes zkušenosti, jednoduše si nebyl schopný ani nahrát skladby do svého zařízení. Ovládání však bylo v novějších verzích iTunes vylepšeno, avšak nějakou tu dobu to trvalo. Právě tuto dobu využily konkurenční společnosti k vývoji takových programů, které iTunes dokáží v zálohování iPhonu do Macu nahradit. Některé jsou špatné, jiné zase dobré, ale jeden z těch lepších, který vyniká, je bezesporu MacX MediaTrans. Právě tento program osobně využívám již několik měsíců, rozhodně se tedy nejedná o nějaké mylné informace. MacX MediaTrans používám k zálohování, vyčištění paměti, či přidání hudby do mého iPhonu. Nejvíce se mi líbí, že v případě MacX MediaTrans nemusím kvůli synchronizaci můj iPhone pokaždé připojovat ke stejnému počítači. Jednoduše jej mohu připojit naprosto kdekoliv a nedojde k tomu, aby se mi smazaly alba a skladby, či aby se objevily různé chyby při synchronizaci.

Výhody programu MacX MediaTrans

Začneme těmi základnějšími výhodami, které budete využívat prakticky pokaždé. První z nich je přenášení hudby do iPhonu. Jak už jsem v minulém odstavci zmínil, tak přesun skladeb můžete provést na jakémkoliv zařízení, a to kombinovaně. Jednou si můžete přenést třeba 5 písniček doma, dalších 10 v práci a zbytek na pracovním notebooku. MediaTrans s tímto nemá absolutně žádný problém a rozhodně nedojde v tomto případě ke smazání původních skladeb. Jednoduše si tak můžete vychutnat svou hudbu úplně kdekoliv. Zároveň si skladby pomocí MediaTrans můžete řadit do playlistů, mazat je, upravovat a další. Poslední výhodou, která se týká hudby, je integrovaný nástroj sloužící k vytváření vyzvánění.

MacX MediaTrans se dále zabývá i fotografiemi a videem, respektive jejich přenosem. Pomocí MediaTrans můžete jednoduše z vašeho zařízení smazat jakoukoliv fotografii. Pokud už jste se někdy  v minulosti dostali do situace, kdy jste přecházeli z jiného telefonu na iPhone a překopírovali jste si do něj fotky, tak mi dáte zapravdu, že přesunuté fotografie ani videa nelze mazat. S pomocí MediaTrans však můžete všechna média bez problémů smazat a udělat si tak pořád ve vaší galerii. Součástí programu je také extra rychlý přenos videí mezi iPhonem a počítačem, konkrétně umí MediaTrans přenést až 100 4K fotografií za 8 sekund. Mezi další skvělé funkce patří jednoduchý převod z HEIC do známějšího JPG a v případě videa převod do MP4.

Poslední odstavec této části věnuji speciálním funkcím, které MediaTrans dále nabízí. Jedna z nich je například možnost proměnit váš iPhone v USB flashdisk. Ano, opravdu to je možné. Jednoduše propojíte váš telefon s počítačem a jednoduše si do úložiště iPhonu můžete vložit například různé dokumenty, soubory, data, či cokoliv jiného. Mezi další skvělé funkce patří možnost zálohování s rozpoznáním duplikátů, například u fotografií nebo kontaktů. Pokud MediaTrans najde duplikát, oznámí vám to a vy se můžete rozhodnout, zdali si ponecháte oba soubory, nebo jeden z nich smažete.

Rozdíly mezi iTunes a MacX MediaTrans

Rozdíly mezi oběma konkurenty jsou v některých ohledech opravdu veliké. Přišlo mi zbytečně však všechny rozdíly rozepisovat, a tak jsem je převedl do tabulky, kterou si můžete zobrazit níže:

MacX MediaTrans iTunes
Přenos dat z počítače do iZařízení ano ano
Přenos dat z iZařízení do Macu/PC ano ne
Přenos vlastní hudby a videí do iZařízení ano ne
Automatický převod hudby a videa do podporovaných formátů ano ne
Redukce velkých souborů pro šetření místa v zařízení ano ne
Podporované formáty hudby všechny – MP3, AAC, AC3, FLAC, WAV, AIFF, Apple Lossless, DTS, OGG, a další WAV, AIFF, Apple Lossless, AAC, MP3
Editace metadat u skladeb ano ano
Vytvoření/úprava/smazání playlistu ano ano
Smazání skladeb, filmů, fotografií, atd. ano nemožnost odstranit fotografie
Převod skladeb na vyzvánění ano ne
Odstranění DRM ochrany ano ne
Automatický převod chráněného formátu M4V na MP4 ano ne
Automatický převod chráněného formátu M4P na MP3 ano ne
Šifrování vybraných obrázků a videí ano ne
Spuštění hudby, filmů, audioknih a dalších ne ano
Automatická synchronizace iZařízení ne ano (nebezpečí, že iTunes smaže důležitá data z iPhonu)

Speciální akce na světový den zálohování

Jelikož se pomalu ale jistě blíží datum 31. března, na které připadá světový den zálohování, tak si pro čtenáře společnost Digiarty připravila speciální akci. V této akci můžete získat plnou verzi programu MacX MediaTrans naprosto zdarma. Zároveň se můžete připojit do soutěže o troje AirPody. Vše, co musíte pro přihlášení se do slosování udělat, je, že se přepnete na stránky akce Světový den zálohování: Získejte MacX MediaTrans zdarma a vyhrajte AirPods a do příslušného pole zadáte svou e-mailovou adresu. Poté stačí kliknout na tlačítko Get Licence & Win Price. Licenční klíč získáte ihned a o tom, zdali jste vyhráli AirPody, se dozvíte 10. dubna 2019, kdy soutěž končí.

Zároveň se nám podařilo se společností Digiarty připravit pro čtenáře Letem světem Applem speciální 50% slevu na plnou verzi programu MacX MediaTrans s doživotní podporou aktualizací. Pro zakoupení plné verze s aktualizacemi stačí přejít na stránku s 50% slevou. Proto si určitě pospěšte, abyste tuto jedinečnou možnost nepropásli.

wbd

Závěr

MacX MediaTrans osobně používám jako alternativu za iTunes už delší dobu a s klidnou hlavou vám můžu říct, že jsem velice spokojený. iTunes využívám už jen málokdy a pokud bych měl někomu doporučit alternativu za jablečný iTunes, ani chvíli neváhám a ihned doporučím MediaTrans. Jak už možná víte, tak mám rád, když mají produkty a služby přidanou hodnotu, což MediaTrans plní. Nejedná se o pouhý zálohovací program, nýbrž o komplexní program, který dokáže jak zálohovat, tak například upravovat playlisty skladeb, vytvářet vyzvánění a další. Rozhodně byste si MediaTrans měli alespoň vyzkoušet a právě teď je ta nejlepší možnost, kdy můžete získat licenční klíč k plné verzi programu MacX MediaTrans naprosto zdarma. Tak na co ještě čekáte?

wbd_macx_fb

Dnes nejčtenější

.