Zavřít reklamu

Vývojářské betaverze operačních systémů iOS 12.3 a tvOS 12.3, které společnost Apple vypustila do světa včera večer přinesly možnost vyzkoušet si na vlastní kůže nově aktualizovanou aplikaci TV. Tu firma představila světu v rámci letošní jarní mimořádné Keynote. Díky tomu si tak můžeme udělat o této novince alespoň částečný obrázek již nyní – tedy více než měsíc před jejím ostrým vypuštěním.

Apple se rozhodl v rámci rozšíření a vylepšení svých služeb kompletně předělat svou aplikaci Apple TV, která je k dispozici také pro iOS zařízení. Tu v americké verzi obohatil nejenom o nový vzhled, ale také hned o několik nových funkcí. Ve střední části obrazovky nalezneme položku „Watch Now“ s funkcí „Up Next“. Novinkou je zde nástroj pro generování doporučeného obsahu, založený na principu strojového učení. Ten nabídne uživatelům obsah ke zhlédnutí na základě toho, na co už se dívali.

Díky sekci Up Next neunikne milovníkům seriálů žádný z nadcházejících dílů a uživatelé tak budou mít vždy perfektní přehled o obsahu, který sledují. Díky Up Next se v obsahu neztratíte ani při sledování celovečerních filmů. Nová sekce For You nabídne uživatelům doporučený obsah, pocházející z mnoha desítek streamovacích služeb včetně Hulu, Amazon Prime či PlayStation Vue. Navíc zde uživatelé budou moci využít kategorie s názvem „Because you watched“, založenou na doporučeních.

Rozhraní aktualizované aplikace bylo obohaceno o sekce s názvem Movies, TV Shows, Sports a Kids. Sekce Library zase obsahuje seznam obsahu, zakoupeného prostřednictvím iTunes. Novinkou v aplikaci TV je také funkce s názvem „Channels“ – ta představuje nabídku služeb na bázi předplatného, ke kterým se můžete prostřednictvím aplikace upsat, aniž byste museli otevírat specifické aplikace k daným službám.

Dostupné i v Česku

Aplikace TV pro iOS je k dispozici i v rámci vývojářské betaverze iOS  i u nás, její vzhled se ale od výše popsaného mírně liší. Prostředí aplikace je osekanější, odkazy na seriály či služby třetích stran zde vůbec nenaleznete. V pravém horním rohu se nachází ikonka, vedoucí ke správě profilu. Aplikace pak nabízí sekce „Na co se podívat“, „Pro vás“, „Nové a zajímavé“, „Trendy“, „Nově vydané filmy“, žánrové výběry a doporučení na základě zakoupeného obsahu.

Aplikace ale bude nabízet i doporučení ke službám, které nejsou její součástí. V praxi to znamená, že v aplikaci uvidíte doporučení obsahu u těchto služeb, pro jeho zhlédnutí ale budete muset spustit aplikaci dané služby. V budoucnu bude aplikace TV obohacena i o novou službu Apple TV+, některé platformy, jako je třeba Netflix, ale její součástí nebudou. Oficiálně bude aplikace TV spuštěna v květnu, na podzim by se jí pak měli dočkat i majitelé Maců.

Apple TV+ video fb

Dnes nejčtenější

.