Zavřít reklamu

V minulém týdnu jsme se dočkali aktualizovaných sluchátek AirPods. Při této příležitosti se fashion magazín GQ rozhodl vyzpovídat šéfdesignéra Applu Jonyho Iva, který dopodrobna rozebral vzhled a funkcionalitu těchto jablečných sluchátek. Přestože byly AirPods při jejích vydání téměř celému světu pro smích, dnes je můžeme vidět v uších nejen jablíčkářů, ale také uživatelů s Android telefony, což je vskutku slušný úspěch.

Nové bezdrátové pouzdro pro AirPods:

Podle Iva byla sluchátka ze začátku směšná proto, že lidé doposud nebyli na něco podobného zvyklí. Trvalo to nějaký čas, než si AirPods vybudovaly svou popularitu a staly se denním příslušenstvím pro své uživatele. V návrhu designu sluchátek sehrála důležitou roli i jejich funkcionalita. Pokud totiž máme jeden pár sluchátek, který je přitom vnitřně propojený, musíte jejich vzhled dokonale sladit s jejich nabíjecím pouzdrem. V potaz se musí brát barva, tvar a spousta dalších vlastností, avšak posléze musíte zajistit, aby váš koncept dohromady vůbec fungoval. Možná se to nezdá, ale velmi důležitý může být zvuk zaklapnutí pantu, a nebo síla magnetu, který nalezneme uvnitř zmiňovaného pouzdra. Tedy alespoň podle Iva.

Jony Ive dokonce přiznal, že prvotní verze sluchátek AirPods nebyly ani zdaleka tak propracované jako verze, kterou se Apple nakonec rozhodl vypustit do světa spolu s iPhony 7. Podle něj byl  problém dokonce i to sluchátka v nabíjecím pouzdře správně natočit do požadované polohy, aby do něj perfektně zapadla, bezproblémově se nabíjela a zároveň v něm dobře vypadala. To se ale nakonec povedlo ke spokojenosti všech dokonale.

Druhá generace sluchátek AirPods nabízí zcela nový čip H1, který zaobstará rychlejší párování a přepínání mezi zařízeními. Nadále jsme se dočkali daleko větší výdrže, která zajistí až pětihodinový poslech hudby, a integrace funkce „Hey Siri.“ Dalšími vymoženostmi jsou nižší odezva a rychlejší propojení s telefonem v případě hovoru. Na co jsme však čekali vskutku dlouhou dobu, je bezdrátově nabíjené pouzdro. To je kompatibilní i s AirPody první generace, avšak pokud je máte starší, raději kupte úplně nová sluchátka.

jony-ive-airpods-fb

Dnes nejčtenější

.