Zavřít reklamu

Nové iPady Air a mini sice dorazí k prvním šťastlivcům až na začátku dubna, Apple už však odtajnil, kolik budou stát u něj a v autorizovaných servisech jejich opravy. Zatímco u iPadu mini se naštěstí příliš přes kapsu neplácneme, nový iPad Air je zcela jiný šálek kávy. 

Pokud svůj nový iPad mini rozbijete tak nešťastně, že se vám jeho oprava nepodaří uhrát na záruku, můžete za jeho “vyléčení” zaplatit až 299 dolarů, tedy v přepočtu asi 6600 korun. Jednou z nejdražších položek pro výměnu bude zřejmě displej, který je u tohoto modelu laminovaný. To velmi zjednodušeně znamená, že jsou jeho jednotlivé vrstvy de facto sjednoceny, díky čemuž je sice značně užší, avšak v případě jeho rozbití není jiná možnost, než jej vyměnit za zcela novou jednotku bez ohledu na to, jak velké poškození je. Kdyby však byl displej nelaminovaný, šla by oprava v některých případech odbýt pouze výměnou vrchního krycího skla. Jablíčkáře, kteří se na pořízení tohoto modelu chystají, tak může těšit alespoň fakt, že je nejvyšší cena opravy shodná s tou, kterou si Apple účtoval i u iPadu mini 3 a 4. 

To u iPadu Air vás bude jeho oprava bolet o poznání více. Vyšplhat se totiž může až na 379 dolarů, tedy asi 8400 korun. To je sice o celých 70 dolarů méně, než kolik si Apple maximálně účtoval za opravy 10,5” iPadu Pro, avšak i o 130 dolarů více, než kolik maximálně zaplatíte za opravu iPadu 6. generace. I zde může nadělat paseku především displej, který je stejně jako u iPadu mini plně laminovaný. Podtrženo, sečteno – za opravu nového iPadu Air můžete zaplatit více než za zcela nový iPad 6. generace, jehož cena je v USA 329 dolarů a i zde jej můžete v akcích bez problému sehnat pod 8400 korun.

Přestože jsou ceny nastaveny poměrně vysoko, rozhodně neznamená, že z peněženky vytáhnete za každičkou opravu vždy tu nejvyšší možnou částku. Je však dobré vědět, na kolik vás může vaše nešikovnost, ze které může právě upuštění iPadu a jeho následné poškození pramenit, vyjít.

ipad-air-gallery-2-1

Dnes nejčtenější

.