Zavřít reklamu

Soudní bitva, která se rozhořela mezi společnostmi Qualcomm a Apple, nebere ani zdaleka konce. Apple, který tento týden mimo jiné obvinil Qualcomm z krádeže patentu, nyní přišel o důležitého svědka. Jedná se o bývalého inženýra, který měl v případu svědčit.

Arjumna Siva měl ve sporu Qualcomm vs. Apple nezanedbatelný význam. Apple totiž uvedl, že právě Siva byl spoluvynálezcem jednoho ze tří technologických patentů, tvořících jádro celého případu. Qualcomm byl protistranou obviněn mimo jiné z toho, že Sivu při registraci patentu nezmínila. Qualcomm ale tvrdí něco jiného. Stephen Haenichen, ředitel inženýrství společnosti Qualcomm a zároveň další z vynálezců, uvedených v patentu, obvinění odmítl. Když byl dotázán, jaký přínos měl Siva pro daný patent, uvedl, že vůbec žádný.

Sivovo svědectví bylo naplánováno na pozdější dobu, poradkyně Applu Juanita Brooks ale ve čtvrtek uvedla, že k tomu nakonec nedojde. Siva má údajně  nového poradce, který mu nedoporučil odpovídat na otázky Applu, a nemá tedy v plánu se objevit u soudu. Pokud však bude předvolán, bude muset podle Juanity Brooks svědčit. Do San Diega, kde se jednání odehrává, měl Siva přiletět ve středu v noci, na svůj let však nenastoupil. Apple nehodlá Sivovo předvolání nijak iniciovat, obvinil ale obhájce Qualcommju z ovlivňování svědků. David Nelson, který Qualcomm zastupuje, toto obvinění zásadně odmítá a považuje ho za osobní útok.

apple vs qualcomm fb

Dnes nejčtenější

.