Zavřít reklamu

Před pár lety se všichni vývojáři hnali za krásnou grafikou a novými funkcemi, kterými by oslovili co nejvíce hráčů, avšak dnešní trend vypadá zcela opačně. Objevuje se neuvěřitelné množství her s retro grafikou ve stylu pixel artu a jejich obliba také stále roste. Dalším takovým titulem má být Super 80´s World.

Titul Super 80´s World je – jak už název napovídá – zasazen do oblíbených 80. let, které jsou plné neonů, divných účesů a barevného oblečení. Možná i vzhledem k této barevnosti a extravagantnosti této doby je tolik oblíbená u vývojářů retro her. To samé platí i pro studio Tap Tap Good, které má na svědomí právě Super 80´s World. V něm se ujmeme role Dana Camara, který má nelehký úkol. Musí se postavit doktoru Noidu Wormserovi, který se snaží pomocí svého vynálezu celé osmdesátky rok po roku vymazat z historie.

Ano, námět hry je velmi přitažený za vlasy, ale přesně takové bylo i velké množství filmů z této doby. Žánrově lze titul zařadit mezi klasické plošinovky a připraveno je celkem 5 levelů, každý pro jeden rok první poloviny osmdesátých let. V nich budete sbírat VHS i audio kazety, herní cartridge a mnoho dalšího, abyste zabránili vymazání těchto důležitých dat. Všechny tyto věci odkazují na reálné filmy, písničky či hry z této doby, takže se připravte na vlnu nostalgie.

Samotná hratelnost ničím nepřekvapí a neliší se od podobných titulů. Postupně si budete odemykat nové pohyby, jako je například dvojitý skok nebo třeba teleport, čímž se Super 80´s World alespoň trochu odliší od ostatních běžných plošinovek. V nejbližší době bude spuštěno beta testování, po něm už nic nebude bránit vydání hry. To je plánováno především na iOS, ale vývojáři pracují i na verzích pro Android a Steam. V tuto chvíli lze hru předobjednat na App Storu za 99 Kč s předpokládaným datem vydání 18. dubna.

[appbox appstore id1072772384]

super 80 world fb

Dnes nejčtenější

.