Zavřít reklamu

Na začátku letošního roku potěšil Apple své příznivce navázáním spolupráce s několika výrobci chytrých televizí,  které budou nově nabízet podporu AirPlay 2 a HomeKitu. Ve výsledku tak nebudou muset jablíčkáři kupovat pro ty nejjednodušší úkony Apple TV, ale vystačí se právě se zabudovanými funkcemi přímo v televizi. Jednou ze společností, která podporu jablečných vychytávek ve svých produktech nabídne, je i LG, které nyní oznámilo, kdy se jí dočkáme. 

Podle vyjádření LG dorazí AirPlay a HomeKit na její nejnovější  smart TV v polovině letošního roku a to formou aktualizace firmwaru. V tom kromě jablečných novinek dorazí na televize od LG i podpora Amazon Alexy, která tak doplní Asistenta od Googlu. Bohužel LG stále trvá na svém a AirPlay 2 s HomeKitem nabídne jen majitelům televizí z roku 2019. Pokud tedy vlastníte chytrý model z roku 2018 či 2017, které jsou stále velmi oblíbené, máte smůlu. 

Televize, které AirPlay 2 a HomeKit obdrží: 

  • LG OLED (2019)
  • LG NanoCell SM9X series (2019)
  • LG NanoCell SM8X series (2019)
  • LG UHD UM7X series (2019)

Co se týče dalších výrobců televizí, i ti slibují postupné přidávání podpory. Nicméně není v tuto chvíli příliš jasné, zda se do jejich řad přidají i další, či zda bude Apple touto formou spolupracovat jen s již vybranými společnosti. Tak či tak je ale podpora této funkce velmi vítaná a mnohým uživatelům ušetří tisíce korun za Apple TV, kterou částečně televize dokáží nahradit.

tv-streams-app-fb

Dnes nejčtenější

.