Zavřít reklamu

K Macu můžete pomocí Bluetooth připojit téměř cokoliv – myš, klávesnici, reproduktor a další. Občas se však stane, že jedno z těchto zařízení prodáte nebo jej prostě přestanete využívat. V tomto případě bude tohle zařízení stále „strašit“ v seznamu spárovaných zařízení. Aby se vám zlepšil přehled, tak bude nejlepší nepoužívané spárované zařízení smazat. Jak tedy na to?

Jak na Macu smazat nepoužívaná Bluetooth zařízení

Na vašem macOS zařízení klikněte v levé horní části obrazovky v horní liště na ikonku Apple loga. Zobrazí se menu, ve kterém rozklikněte možnost Předvolby systému… Poté se otevře nové okno se všemi předvolbami. Vás zde zajímá pouze sekce Bluetooth (třetí řádek, pátá ikona), do které se kliknutím myši přesuňte. Poté se zobrazí okno se všemi známými spárovanými zařízeními. Pro odstranění ze seznamu na určité zařízení klikněte myší. Řádek se zařízením poté zmodrá a v pravé části se zobrazí křížek, na který stačí kliknout. Mac se vás naposledy zeptá, jestli chcete zařízení skutečně smazat. Tuto notifikaci stačí potvrdit stisknutím tlačítka Ignorovat zařízení. Tento proces stačí opakovat i s ostatními zařízeními, které chcete vymazat.

Pokud jste způsobem popsaným výše zařízení ze seznamu odstranili a budete jej chtít připojit znova, tak berte na vědomí, že si celým procesem párování budete muset projít znova. V minulosti spárovaná zařízení se v operačním systému macOS nijak neukládají – když zařízení smažete, tak ho prostě smažete a Mac jej nezná. Po novém spárování se tedy k němu Mac chová tak, jako by ho viděl poprvé.

AirPods

Dnes nejčtenější

.