Zavřít reklamu

Přesně před týdnem jste se na našem magazínu mohli dočíst o bývalém viceprezidentovi Applu, který je stíhán za takzvaný insider trading. Gene Levoff se v jablečné společnosti zaobíral právem obchodní společnosti a kvůli jeho prohřeškům byl v září 2018 propuštěn. Levoff měl údajně využívat interních informací společnosti, díky kterým si na burze cenných papírů přišel na nemalé jmění – asi 8,6 milionů korun.

K danému zločinu mělo docházet již od roku 2011. O odhalení se postaral samotný Apple, který celou situaci začal prošetřovat v loňském červenci a hned o dva měsíce později svého zaměstnance propustil. Bývalý viceprezident jablečné společnosti stanul poprvé před federálním soudem v New Jersey ve středu, kde veškerá obvinění popřel. Za normální situace by nyní měl být uvězněn ve vazební věznici, čemuž se však díky svému bohatství vyhnul doslova oklikou. Díky vyplacení kauce ve výši 11 293 000 korun je Levoff nyní na svobodě, avšak je povinen se dostavit na každé další soudní zasedání. Pokud tuto podmínku splní a ve výsledku bude skutečně nevinný, zmiňovaná kauce by mu měla být vyplacena zpět. Proč by ale investoval takové peníze, kdyby existovalo skutečné riziko usvědčení? Na tuto otázku odpověď prozatím nikdo nezná, avšak v následujících měsících by mělo dojít k patřičnému objasnění.

Tímto protiprávním jednáním se připravil o své vytříbené místo v Apple Parku:

Samotná obvinění vznesla Komise pro kontrolu cenných papírů Spojených států, která si za svým stanoviskem hrdě stojí. Levoff zkrátka využíval svých znalostí o ziscích společnosti, díky kterým věděl, jak po jejich zveřejnění bude reagovat trh. Jak si myslíte, že celý případ dopadne?

gene-levoff-fb

Dnes nejčtenější

.