Zavřít reklamu

Lost Echo je hra, o které jste možná už delší dobu (a možná také nikdy) neslyšeli. Vyšla totiž už v roce 2013 a na svědomí ji má vývojářské studio KickBack Studios. Jde o 3D adventuru pro mobilní zařízení, a tak je jasné, že za ty roky od vydání celkem zestárla. Vývojáři si to také uvědomují a připravili proto remasterovanou verzi této hry.

Původní trailer z roku 2013:

Při zhlédnutí gameplaye z hry musíte uznat, že ji remaster rozhodně prospěje. Sice na ni pracovali pouze dva vývojáři, takže se jedná o úctyhodný počin, ale graficky už v dnešní době opravdu nevypadá moc dobře. Pokud by se vývojáři pokusili i vylepšit animace postav, také by to hráči jistě uvítali. Ale zpět k historii hry. Po jejím vydání se nestala velkým trhákem, avšak své fanoušky si našla. I její hodnocení pěkných 4.1 z 5 na App Storu svědčí o tom, že jde o kvalitní titul. Hráči chválí především velmi kvalitní příběh a kreativitu tvůrců z KickBack Studios. Navíc většinu chyb a bugů, které se hrou při jejím vydání dorazily, už vývojáři během let opravili pomocí updatů.

V listopadu roku 2015 studio vydalo teaser na Lost Echo: Resonance, což mělo být pokračování původní hry. Konkrétně se jednalo o kratší titul, který měl navázat na ne zcela jasný konec původní hry. Ten měl rozvést a dovést ke klasickému zakončení. Navíc mělo být Resonance vydáno jako bezplatná aktualizace maximálně rok od tohoto oznámení. Bohužel i po několika letech jsme se stále nedočkali. Naštěstí projekt prý zrušený není, jen momentálně studio pracovalo na něčem jiném a Resonance bychom se měli dočkat do konce tohoto roku.

A co mělo být to „něco jiného“, na čem KickBack momentálně pracovali? Již zmíněný remaster původního Lost Echo. Tvůrci předělali celou hru od základů a nyní se tak dočkáte její nejnovější verze 3.0.3 coby nově vydaného updatu. Hra nyní podporuje všechna nová iOS zařízení, dočkala se velkého přepracování grafiky a upravena byla navigace. Kromě toho přináší updatu nespočet malých vylepšení (animace, text, rychlejší uživatelské rozhraní apod.). Pokud tedy hledáte adventuru s velmi kvalitním příběhem a pěknou grafikou, Lost Echo by vám nemělo uniknout. Její cena je velmi příjemných 99 Kč a i z videa, který je na App Storu k dispozici, je ihned vidět grafický posun.

[appbox appstore id693045097]

Teaser na pokračování Lost Echo: Resonance

lost echo fb

Dnes nejčtenější

.