Zavřít reklamu

Před pár dny jsme vás na našem magazínu informovali o problémech Applu s jeho “Netflixem pro noviny a časopisy”, jehož spuštění se mělo dle dostupných informací opozdit. Na vině měly být problémy Applu ve vyjednávání s jednotlivými vydavatelstvími, která nechtěla přistoupit a jeho plán dělení tržeb ze služby rovným dílem 50/50, přičemž půlka ceny předplatného se měla rozštěpit mezi veškeré vydavatele. Toho se však mnozí zalekli s tím, že takto nastavené podmínky je můžou finančně poškodit. Podle portálu Recode se však již blýská na lepší časy. Tedy alespoň pro Apple. 

Podle Recode má již Apple podepsanou smlouvu o spolupráci s obrovským množstvím vydavatelů, kteří nabyli přesvědčení, že pro ně bude výhodnější získávat menší částky od obrovského počtu čtenářů než větší od menšího, jak to mají mnozí nastaveno i nyní. Mnozí vydavatelé jsou navíc přesvědčeni o tom, že služba přiláká skutečně velké množství čtenářů a to především díky propagaci, kterou Apple svým produktům věnuje. S jakými vydavatelstvími již Apple smlouvy uzavřel však bohužel zůstává nejasné. 

Články z „Netflixu pro noviny a časopisy“ by vám mohl v budoucnu předčítat třeba nový HomePod:

Těžko v tuto chvíli říci, zda vydavatelství, se kterými je již Apple dohodnutý na spolupráci, budou pro spuštění služby stačit či zda budeme muset ještě pár měsíců počkat. Pravděpodobnější se však stále zdá druhá varianta a to z jednoho prostého důvodu. Dle dostupných informací má totiž Apple v plánu poskytovat měsíční předplatné své služby za 10 dolarů, což je však stejná či dokonce nižší částka, než za kterou poskytují své předplatné ty nejvěhlasnější noviny v USA, které však budou díky své prestiži pro službu velmi důležité. A právě ty měly nejhlasitěji proti rozdělení tržeb rovným dílem protestovat. Je tedy krajně nepravděpodobné, že by svou rétoriku během pár dní či týdnů změnily a Applu šly v tomto ohledu “na ruku”. Nechme se však překvapit. 

apple-logo-apple-store-fb

Dnes nejčtenější

.