Zavřít reklamu

Před pár hodinami se jablečná společnost oficiálně omluvila za obří bezpečnostní chybu ve FaceTime, kvůli které bylo možné odposlouchávat volaného, aniž by dotyčný musel hovor přijmout. Apple svou omluvu rozšířil přes magazín MacRumors, kterému ji jako prvnímu zaslal a uvedl v ní mimo jiné toto:

„Opravili jsme bezpečnostní chybu ve skupinovém volání FaceTime na serverech Applu a příští týden vydáme softwarovou aktualizaci, která funkci uživatelům opět zpřístupní.“

Krom omluvy Apple nastínil i to, jak bude chybu řešit. Skupinové hovory FaceTime podle jeho slov zůstanou permanentně deaktivováné na všech operačních systémech od iOS 12.1, až po iOS 12.1.3. Pokud tedy uživatelé budou chtít skupinové volání FaceTime využít, budou na svých zařízeních muset mít nainstalovaný operační systém iOS 12.1.4, který by měl spatřit světlo světa příští týden. Apple se pro deaktivaci skupinových hovorů FaceTime rozhodl několik hodin poté, co se na internetu objevily první zmínky o fatální chybě.

Takto se chyba projevovala: 

Velmi zajímavé a a do jisté míry znepokojivé je to, že mnozí uživatelé dle svých slov Apple o chybě informovali již několik dlouhých dní, než se o ní začalo vědět ve větší míře. Apple však na jejich urgování nereagoval a své uživatele tak de facto vystavil nebezpečí.

Doufejme, že se tedy Apple rozhoupe k uvolnění opravného updatu, který skupinové hovory FaceTime znovu zprovozní, již zkraje příštího týdne. Pokud by tomu tak nebylo, je prakticky jasné, že by se na něj sesypala další lavina kritiky.

facetime-zjednodusuje-komunikaci-postizenym-lidem

Dnes nejčtenější

.