Zavřít reklamu

Obliba chytrých domácností roste doslova každým dnem. Není se však příliš čemu divit. Produkty, které se na trhu objevují, totiž skutečně lidské životy usnadňují a to ne zrovna málo. Skvělým příkladem jsou chytrá světla, která lze ovládat na dálku skrze ovladače či smartphony. A právě ty – konkrétně žárovku a světlo do podhledu z dílny Mi-Light – se podíváme v následujících řádcích. 

Zpracování

Ještě než se pustíme do podrobnějšího popisu funkcí světel, které jsem měl tu čest recenzovat, neodpustím si pár slov ke zpracování, které je dle mého názoru skutečně parádní. Jasně, jedná se sice “jen” o osvětlení, které bude stejně většinu času u stropu, nicméně dotažení každičkého detailu u tohoto produktu skutečně potěší. 

DSC_0042

Technické specifikace 

Jak už jsem zmínil výše, na recenzi mi dorazily hned dva produkty z dílny Mi-Light – konkrétně vestavěné LED svítidlo do podhledu a LED žárovka RGB+CCT. Oba tyto produkty se mohou pochlubit schopností svítit až 16 miliony barev či technologií CCT, která umožňuje nastavit barvu světla od studené bílé přes denní až po teplou bílou. 

Co se týče LED žárovky, její spotřeba je 12W a světelný tok 1100lm. Výrobce též udává parádní životnost 50 000 hodin. Žárovka pak pracuje se standardním provozním napětím 230V. Stropní svítidlo se může pochlubit světelným tokem 1500lm při spotřebě 18W. Napětí je pak samozřejmě shodné s tím, se kterým pracuje žárovka. 

První spuštění a instalace 

Když si osvětlení od Mi-Light přinesete domů a rozhodnete se jej do své domácnosti zakomponovat, nevyhnete se procesu spárování s ovladačem či aplikací v telefonu, která funguje pouze s WiFi modulem od výrobce. Naštěstí se ale nejedná o nic složitého a podle tištěného návodu či aplikace to zvládne skutečně každý. Vše je navíc naštěstí otázkou několika málo vteřin. Stačí prakticky jen zmáčknout určité tlačítko buď na ovladači či na displeji telefonu a počkat, než se příslušné osvětlení rozbliká na důkaz spárování. Pak už jej můžete velmi jednoduše na dálku ovládat.

Prostředí aplikace: 

Už při prvním párování si volíte v aplikaci či na ovladači zónu, do které bude žárovky spadat a přes kterou k ní budete mít rychlý přístup. Jako zónu můžete brát například místnosti v domě či jeho jednotlivá patra. Zjednodušeně by se tedy dalo říci, že zóny, které jde samozřejmě přejmenovat na názvy pokojů, slouží k jakési orientaci a vy tak můžete jejich osvětlení regulovat de facto na slepo. Pokud byste tedy chtěli ze své postele vstát do rozzářené kuchyně, ale vaše drahá polovička ještě spí a nikdo jiný v ní ještě světlo nerozsvítil, můžete si jej velmi jednoduše spustit na dálku a to pouhým zvolením správné zóny a typu světla. 

Moc se mi líbí i možnost časovače, díky kterému lze v mobilní aplikaci jednotlivé zóny, ve kterých může samozřejmě být hned několik světel, nastavit tak, aby se v určitý čas zhasly či naopak rozsvítily. To oceníte třeba v případě, že po náročném pracovním dnu rádi usínáte na pohovce před televizí, ale je vám líto plýtvat energii rozsvíceným světlem, či při zahradní grilovačce, kdy s přáteli jen tak sedíte s pivem v ruce a nechcete se otravovat jakoukoliv jinou aktivitou než okusováním vynikajícího vepřového žebra. Světla se zkrátka ve vámi zvolenou chvíli rozsvítí/zhasnou a vy jste naprosto bez starostí. 

DSC_0037

Osobní zkušenost 

Produkty od Mi-Light na mě udělaly skutečně dojem. Nejenže jsou dle mého názoru user-friendly, byť absence HomeKitu zamrzí, a jsou i velmi pěkně zpracované, ale zkrátka plní přesně to, co mají. Svítí totiž skutečně parádně a díky možnosti nastavit si na nich až 16 milionů odstínů světla vám pomohou vždy dokonale navodit tu správnou atmosféru. Světla jsou skutečně velmi citlivá, takže u nich není problém ani s nastavováním jakékoliv intenzity. Zatímco u levnějších chytrých světel jste se mohli setkat jen s určitou stupňovitostí intenzity, kdy mezi jednotlivými stupni žárovka skoro až problikla, u Mi-Light je snižování či zvyšování intenzity světla skutečně velmi plynulé a bez nepříjemných “probliků”. Palec nahoru ale zaslouží i schopnost osvětlení pamatovat si poslední nastavené světlo po odpojení od napájení.

Resumé

Pokud už delší dobu přemýšlíte o tom, že si svou domácnost alespoň mírně vylepšíte chytrými produkty, jsou světla od Mi-Light velmi zajímavou alternativou. Jejich cena totiž není nikterak vysoká, avšak kvalita parádní. Škoda jen té absence HomeKitu a ne zcela povedené aplikace, která sice plní vše, co byste od ní čekali, ale uživatele s citem pro design příliš nepotěší. Když si ale tyto drobnosti odmyslím, na dvojici recenzovaných produktů bych hledal chyby jen velmi těžce. 

DSC_0063
svetla fb

Dnes nejčtenější

.