Zavřít reklamu

O oblibě iPadů po celém světě nemůže být sebemenších pochyb. Jejich využítí nalezneme například i v kabinách letadel, kde je piloti hojně využívají ke své práci a do značné míry na ně spoléhají. Nedávno došlo dokonce k vyvinutí aplikace přímo od nejprestižnější ligy ledního hokeje na světě, NHL, která je určena pro iPad Pro a bude poskytovat nejrůznější potřebná data přímo trenérům, a to v reálném čase.

Tato spolupráce mezi Applem a NHL navíc není zdaleka první. Již v minulosti se skrze iPad Pro dostaly trenérům do rukou videa dosavadních nejlepších momentů zápasu, a to ještě během jeho hrací doby. Nyní se kouči budou moci ponořit daleko hlouběji do celé jejich taktiky a utvořit daleko lepší řešení pro aktuální situaci. V aplikaci totiž naleznou data o procentuálním styku hráčů tváří v tvář, grafy střelby a spoustu dalších, velmi důležitých informací. Dle Deva Lehanskiho, který je viceprezidentem NHL, je nejzásadnější poskytnout trenérům data v reálném čase, díky čemuž se celá hra posune na vyšší úroveň. V současné době se jedná o jediný sport a jedinou soutěž, která něco podobného zpřístupnila.

Pohled do aplikace:

nhl-ipad-pro-aplikace

K aplikaci se taktéž vyjádřil Chris Foster, který vykonává pozici ředitele digitálního vývoje NHL. Za stěžejní označil poskytnutí dat o čase nejlepších hráčů na ledě, díky nimž bude trenér vědět, zdali mají stále dostatek sil. Díky tomuto by se dalo taktéž předejít spoustě zraněním a dosáhnout lepších výsledků. „Appka“ ponese název SAP-NHL Couaching Insights a její termín vydání je nastaven na únor tohoto roku.

Takto to vypadalo, když Apple nový iPad Pro představoval:

Aplikace bude disponovat jednoduchým rozhraním, které poskytne co nejvíce možných informací. Do budoucna se do ní taktéž plánuje přidat řada dalších funkcí, díky nimž trenéři dostanou ještě širší škálu nejrůznějších dat.

Řadíte se mezi fanoušky hokeje „za velkou louží“? Těšíte se na pozvednutí úrovně hry za pomocí této inovace? Dejte nám vědět svůj názor do komentářů.

nhl-fb

Dnes nejčtenější

.