Zavřít reklamu

Jak jste se již na našem magazínu mohli dočíst, Apple včera přidal do svého Online Storu hned tři nové produkty. Jedná se o Smart Battery Case, které jsou určeny výhradně pro nejnovější generaci jablečných telefonů. Jelikož iPhone X a XS sdílí stejné rozměry, bylo otázkou, zdali bude starší model s pouzdrem kompatibilní. Odpověď přinesl dnes večer podcaster a youtuber Rene Ritchie, jehož zjištění vás však pravděpodobně příliš nepotěší.

Na stránce produktu je uvedeno, že pouzdro je kompatibilní s iPhonem XS. Ačkoliv na ní jakoukoliv zmínku o „Xku“ nenajdeme, jejich vzájemná kompatibilita by nebyla žádným překvapením. Telefony totiž disponují stejnými rozměry, 5,8″ displejem a pouze jemnými designovými rozdíly, které by vliv na funkčnost mít jistojistě neměly. Podle Reneho testování to však vypadá, že Apple přeci jen využitelnost pouzdra omezil pouze na nejnovější modely. Při nasazení krytu na iPhone X mu totiž vyskočila hláška, že je toto příslušenství s telefonem nekompatibilní a tím pádem nefunkční.

Prohlédněte si Smart Battery Case v galerii níže:

Smutnou zprávou pro vlastníky iPhonu 8 a X je, že pro jejich zařízení nebylo oficiální nabíjecí pozdro nikdy vyvinuto. V případě iPhonu X by ale mohl tento problém vyřešit i pouhou softwarovou aktualizací, díky které by nemusel být s využitím nového Smart Battery Case problém. V současné době je taktéž otázkou, proč Apple u nejnovějších pouzder znatelně snížil kapacitu akumulátoru. Nejpravděpodobnější odpovědí se zdá implementace cívky pro bezdrátové nabíjení, díky níž nebudeme muset telefon při bezdrátovém nabíjení vůbec z pouzdra vytahovat a pohodlně jej dobijeme například pomocí AirPower, která by měla dorazit snad už velmi brzy.

[Aktualizace]: Situace kolem (ne)funkčnosti Smart Battery Case u iPhonu X se začíná poměrně zajímavě zamotávat. Pouzdro se totiž již dostalo do rukou poměrně velkému množství VIP uživatelů, kteří hlásí jak funkčnost, tak i nefunkčnost u iPhonu X. Na rozřešení si tak budeme muset nejspíš ještě chvíli počkat. Dá se totiž očekávat, že se k celé situaci vyjádří i samotný Apple, kterého se již mnozí rozhodli kontaktovat.

[Aktualizace 2]: V tuto chvíli to vypadá, že by mohla nefunkčnost způsobovat „jen“ chyba v systému iOS, kterou však nejspíš netrpí jen iPhone X. Na Twitteru někteří testeři poukazují na to, že zatímco jim s iOS 12.1.3 pouzdro iPhone X nabijí, v případě iPhonu XS Max s iOS 12.1.2 mají smůlu. Stále však platí, že se 100% jistotou to zatím potvrdit nemůžeme a na úplné rozřešení si tak budeme muset počkat.

slack-imgs.com-2
smart-battery-case-iphone-x-fb

Dnes nejčtenější

.