Zavřít reklamu

Dnes za mnou přišla mamka a zeptala se mě na jednoduchou otázku: „Lze si nechat přečíst jméno od toho, kdo mi zrovna volá?“ Na tuto otázku jsem samozřejmě odpověděl kladně a funkci jsem v telefonu nastavil. Ani mě však nenapadlo, že jsem ještě na tohle téma nedělal návod, a tak jsem ani chvíli neváhal. Pokud například provádíte práci, ve které nevidíte na display telefonu a nemáte možnost si přečíst, kdo vám volá, tak tuto funkci určitě oceníte. Nastavení je velice jednoduché, avšak jen tak ho v telefonu nenajdete. Jak tedy na to?

Jak aktivovat funkci Oznámení hovorů

Na našem iPhonu otevřeme nativní aplikaci Nastavení. Zde poté sjedeme níže, dokud nenarazíme na kolonku Telefon, kterou rozklikneme. Nyní už se pouze stačí přesunout do Oznámení hovorů. Po rozkliknutí máte na výběr ze čtyř možností pro oznámení hovorů:

  • Vždy
  • Sluchátka a auto
  • Jen sluchátka
  • Nikdy

Myslím si, že v tomto případě není nutné vysvětlovat, kdy bude funkce Oznámení hovorů fungovat. Podle vlastních preferencí si tedy nastavte, kdy chcete Oznámení hovoru aktivovat, a je hotovo.

Pokud vám někdo se zapnutou funkcí Oznámení hovorů zavolá, tak vždy hned v první sekundě uslyšíte název volajícího. Stalo se mi však, že někdy Siri jméno vyslovila špatně, respektive vyslovila takové jméno, pod kterým byl kontakt uložen kdysi. Pokud vám tedy Siri čte jméno volající osoby špatně, tak osobu smažte z kontaktů, a poté ji znovu přidejte vytvořením nového kontaktu. Tento postup v mém případě pomohl a funkce už funguje podle mých představ. Pokud dotyčného nemáte uloženého v kontaktech, tak Siri přečte telefonní číslo volajícího.

siri-vs-google-now

Dnes nejčtenější

.