Zavřít reklamu

Představení prvního iPhonu s výřezem jsme se dočkali už v roce 2017 a jak se zdá, tohoto prvku se ještě pár let nezbavíme. Face ID, které se v něm ukrývá, se totiž Applu náramně osvědčilo, ale nynější technologie dle všech dostupných informací neumožňují jeho umístění jinak než právě do relativně velkého výřezu v displeji. I kvůli tomu jsou tak přední světoví analytici či leakeři přesvědčeni o tom, že se s výřezem ještě pár let nerozloučíme. 

S poměrně zajímavým tvrzením potvrzujícím ponechání výřezu i v následujících letech přišel nedávno i přesný leaker IceUniverse, kterému se v minulých měsících podařilo odhalit nejedno tajemství o chystaných smartphonech. Podle leakera se dá očekávat, že výřez z iPhonu zmizí nejdříve v roce 2021, což by svým způsobem dávalo smysl. Nedá se totiž úplně očekávat, že by se Apple vydal cestou nynějšího trendu ve formě otvoru v displeji, jelikož by se nemohl označit za udavače trendů. Nicméně leaker ani toto možnost zcela nevylučuje.

Apple si údajně pohrává s takto nepovedeným designem iPhonu pro letošní rok: 

V minulosti jsme se mohli přesvědčit, že k velkým designovým změnám u iPhonů se Apple vždy odváží právě po čtyřech generacích. Zatímco iPhone 4, 4s, 5 a 5s si byly relativně podobné, “šestka” se od nich designem velmi lišila. Po nástupu iPhonu 6 se pak držel Apple tohoto designu až do roku 2017, jelikož jej využil krom “šestky” i na 6s, 7 a 8. Pokud by tedy Apple postupoval podle tohoto klíče, iPhonu vycházejícího z designu modelu X bychom se měli dočkat jak letos, tak i příští rok. Poté už by měl spatřit světlo světa telefon zcela nový. 

Byla by však chyba myslet si, že letos a potažmo příští rok představí iPhony s designem na chlup stejným s modely X či XS. Zmenšení výřezu či přidání dalšího fotoaparátu na záda se totiž rozhodně za obří designovou změnu označit nedá a je tedy klidně možné, že se buď letos nebo příští rok dočkáme. Revoluce ale v dohledné době zřejmě není. 

iPhone X notch FB

Dnes nejčtenější

.