Zavřít reklamu

Jsou tu Vánoce a je dost možné, že už máte po krk rok co rok se opakujících pohádek a filmů. Jste-li velkým fanouškem Applu, proč se nepodívat na nějaký tematický film? Jak je asi všem jasné, filmy budou pojednávat převážně o Stevu Jobsovi, jenž byl jedním z největších technologických vizionářů 20. století.

Steve Jobs

Začněme od nejnovějšího. Film Steve Jobs vznikl v roce 2015 jako počin režiséra Dannyho Boyla. Do role Steva Jobse byl určen Michael Fassbender, který si za svůj výkon vysloužil nominaci jak na Zlatý glóbus, tak na Oscara. Celý film je rozdělen do tří částí, z nichž každá pojednává o momentech před představením jednoho z klíčových produktů Applu. Jedním z hlavních obrazů je Steveův postupně se vyvíjející vztah s dcerou Lisou, kterou ztvárnila Kate Winslet tak bravurně, že si vysloužila Zlatý glóbus za nejlepší herečku ve vedlejší roli. Podle mnohých kritiků není film zcela o Stevu Jobsovi, ač by to název napovídal, ale spíš o rozboru jeho osobnosti. Film si na csfd.cz vysloužil od diváků 68%.

iSteve

Na řadu přichází nejrozporuplnější film, který má také nejnižší hodnocení. ISteve se snaží ukázat Steva Jobse z trochu jiného úhlu. Ve filmu narazíte na historicky přesná fakta, která jsou ale podána mnohdy bizarním způsobem. Film se setkal s množstvím negativních reakcí. Pokud máte náladu na trochu humoru a neodradí vás hodnocení 50% na csfd.cz, stojí tento snímek za podívanou. Zajímavostí zde je fakt, že do hlavní role byl osazen Justin Long, který dříve hrával v reklamách na Apple produkty. Film byl natočen v roce 2013.

jOBS

Film jOBS byl natočen v roce 2013 a jedná se zřejmě o nejznámější snímek pojednávající o společnosti Apple. Za to vděčí zejména Ashtonu Kutcherovi, který byl obsazen do role Steva Jobse. Ačkoli se jedná o známou tvář, filmu jeho herecký výkon dle mnoha kritiků spíše škodí. Role Steva Jobse mu nesedla tak moc, že byl nominován na cenu Zlaté maliny, tedy jakéhosi protipólu Oscarů, za nejhoršího herce v hlavní roli. JOBS byl ale komerčně úspěšný. Film nepojednává o Steveově soukormí, nýbrž se plně ubírá k popsání jeho role při vzniku společnosti Apple. Snímek končí představením iPodu, což je škoda, jelikož ten byl představen v roce 2001. Film vešel do kin v roce 2013. Divákovi tak bylo upřeno spoustu důležitých momentů v historii Applu, včetně smartphonu, který změnil svět. Film jOBS si na čsfd.cz vysloužil 65%.

Piráti ze Silicon Valley

Film natočený v roce 1999 si získal u diváků velkou oblibu. Zaměřuje se na „boj“ mezi Stevem Jobsem a Billem Gatesem a vzestup obou společností. Oblíbený mezi diváky je zejména kvůli značné historické přesnosti, kterou potvrdil i Bill Gates. Film získal na csfd.cz 75 %, ale mnohými fanoušky Applu a Microsoftu je oceňován daleko více.

Zhlédnutí všech filmů zabere jedno krásné odpoledne u cukroví, bramborového salátu a vaječného koňaku. Viděli jste už nějaký? Který se vám líbí nejvíce?

santaJobs-fb

Dnes nejčtenější

.