Zavřít reklamu

Získavanie popredných vedcov, výskumníkov a dizajnérov z prostredia iných firiem nie je v prípade Applu žiadnou novinkou. Neustály cyklus obmeny personálu a špičkových postáv vo svojich oboroch je často vídanou udalosťou, o čom svedčí aj nedávny krok jablčnej spoločnosti. Cupertinsky gigant si totiž do svojich radov získal hviezdneho dizajnéra, ktorý v minulosti viedol projekty firiem ako Microsoft alebo Tesla. Andrew Kim je zatiaľ posledným členom na zozname bývalých pracovníkov Tesly, ktorí odišli za lepšou budúcnosťou práve do Applu. Okrem neho sme sa s podobným krokom stretli aj koncom tohto leta, keď firmu opustil hlavný inžinier Doug Field. Pokúša sa Apple navyšovať svoj tím pracujúci na vytváraní vlastného automobilu?

História projektov spomínaného Andrewa Kima zahŕňa napríklad dizajn užívateľského rozhrania v prípade HoloLens alebo hernej konzoly Xbox One S. V prípade elektromobilového kráľa vo forme spoločnosti Tesla môžeme spomenúť vozidlá ako Model 3, S a X, na ktorých pracoval akojeden z dizajnérov. O presune pod krídla Applu svedčí aj jeho profil na sieti LinkedIn, kde potvrdil zmenu pracoviska poukazujúcu na tento mesiac. Bližšie špecifikácie však samozrejme nie sú dostupné. V jeho profile sa píše jednoducho: Dizajnér. Vzhľadom na jeho históriu a pôsobiace prvky možno skonštatovať, že sa bude pravdepodobne podieľať na prácach spojených s projektom Titan alebo okuliaroch na rozšírenú realitu.

Andrew Kim sa stáva najnovším dizajnérskym prírastkom jablčnej spoločnosti. 

Pre tých, ktorí nie sú oboznámení so spomínaným označením, projekt Titan figuruje v úlohe divokej karty, ktorá poukazuje na často spomínané auto od Applu. Na projekte sa vraj pracuje už od roku 2014, pričom prvých výsledkov by sme sa mali dočkať v rokoch 2023 až 2025. Niektoré odhady však poukazujú na opustenie a zrušenie projektu, s nádledným vývojom autonómneho rozšírenia pre automobily. To by malo fungovať na báze rozšírenej reality, ktorej sa venoval aj Andrew Kim. Nerozdúchavajme zbytočné konšpiračné teórie a počkajme si na oficiálne ohlásenie alebo predstavenie projektu, na ktorom sa bude podieľať aj jeden zo svetových dizajnérov.

Tesla

Dnes nejčtenější

.