Zavřít reklamu

Včera jsme vás informovali o tom, že se Apple chystá postavit nový kampus v americkém Austinu. Cena stavbv by se měla pohybovat kolem jedné miliardy dolarů, konkrétní termíny začátku stavebních prací ale nebyly zatím oznámeny. Rozloha areálu bude 133 akrů a zprvu se stane domovem pro 5000 pracovníků.

Kampus vyroste zhruba kilometr od současného kampusu Applu v Austinu u jedné z nejrušnějších austinských ulic. Ačkoli jde o předměstskou část, v okolí má kanceláře několik technologických společností včetně Googlu, Qualcommu,  Samsungu nebo herního vývojářského studia BioWare. Za necelou čtvrthodinku dojedete od zamýšleného staveniště dokonce k hlavnímu ústředí společnosti Dell. Samotné staveniště je pokryto pískem a vegetací. Na fotografie z Austinu, které pořídili redaktoři webu AppleInsider, se můžete podívat v galerii pod tímto odstavcem.

Společně s oznámením o novém kampusu Apple dodal, že do roku 2023 vytvoří ve Spojených státech až 20 000 pracovních pozic. Kampus samotný bude zpočátku pracovištěm pro 5000 zaměstnanců, postupem času zde zaměstná 15 000 lidí a stane se tak největším soukromým zaměstnavatelem v Austinu. Jelikož Apple slibuje vytvoření mnoha pracovní míst, lze si domyslet, že by kampus v Austinu mohl být dostaven nejpozději v roce 2023. Nic ale není  samozřejmě jisté. Výstavba cupertinského kampusu započala v roce 2011 a plánované dokončení bylo stanoveno na rok 2015. Apple Park byl ale otevřen až v roce 2017.

austin-fb

Dnes nejčtenější

.