Zavřít reklamu

O plánoch spoločnosti Tesla do nadchádzajúceho obdobia sa vedie nejedna konšpiračná teória. Technologický gigant si toho na tanier naservíroval naozaj mnoho a napriek nedávno prekonaným míľnikom existujú odhady, že sa Tesle nepodarí zvládnuť všetky naplánované projekty v určenom čase. Okrem očakávaného športiaku Tesla Roadster alebo elektrického ťahača Semi, figuruje na zozname potenciálne prichádzajúcich odhalení aj divoká karta v podobe Tesla Pickup. Ohľadom tohoto zaujímavého vozidla sme sa v posledných mesiacoch dozvedeli nejednu pútavú informáciu, no okrem konceptu a niekoľkých kľúčových údajov, ktoré sú stále v štádiu riešenia, visí nad Pickupom obrovský otáznik. Podľa predstaviteľa Elona Muska však existuje veľká šanca, že slávnostného odhalenia nového prírastku do vozového parku tesly, by sme sa mali dočkať už v roku 2019.

Pickup z dielne Tesly je podľa Muska jedným z najlepších produktov firmy, na ktorý sa vyslovene teší. Odhadom sa má jednať o 6-miestne robustné vozidlo, ktoré ponúkne dojazd od 400 do 500 míľ, no to všetko sa ešte stále môže zmeniť. Spoločnosť počíta aj so scenárom, že by sa Pickup dočkal navýšeného dojazdu až na 600 alebo viac míľ. Všetky tieto údaje sú viac než potešujúce, čo ešte viac umocňuje futuristický dizajn a vizuál podobný spracovaniu cyberpunkovému Blade Runnerovi. Muskov nedávny tweet poukazuje na fakt, že prvý prototyp by možno mal uzrieť svetlo sveta už v roku 2019. Netreba však zabúdať na výrazné MOŽNO.

Takto by mal vyzerať pripravovaný Pickup z dielne spoločnosti Tesla: 

Minulý mesiac sme sa dočkali oznámenia, ktoré poukazovalo všetky špecifické plány a chystané projekty. V tomto zozname predstavoval výrazný bod aj spomínaný Pickup, ktorý si podľa všetkého vydobil status priority. Je teda viac než možné, že Model Y a Tesla Roadster dostanú stopku, v rámci posunutia projektu Pickup do popredia plánov. To všetko by malo byť uvedené na pravú mieru už začiatkom roka 2019, kedy Tesla priblíži chystané odhalenia a iné udalosti. Jedno je však isté. Máme sa na čo tešiť!

Tesla

Dnes nejčtenější

.