Zavřít reklamu

Apple se v posledních letech snaží o to, aby byl soběstačný a nemusel se při vývoji svých produktů spoléhat na žádné další společnosti. Nedávno médii proběhla zpráva, ve které stálo, že se společnost Apple snaží některé zaměstnance Qualcommu převést „na svou stranu“. Qualcomm totiž donedávna dodával LTE modemy do jablečných zařízení, avšak poté, co Qualcomm jablečnou společnost nařkl z krádeže patentů, vznikla mezi těmito giganty válka a Apple musel oslovit k výrobě potřebných komponent konkurenční Intel. Ani s ním však není nejspíš spokojen, jelikož podle dostupných informací inženýři z Applu přímo uprostřed bitvy s Qualcommem začali vytvářet vlastní datový modem.

Datový LTE modem je jeden z nejvíce propracovaných čipů, který můžete uvnitř vašeho iPhonu či iPadu najít. Cena jeho vývoje se může vyšplhat do astronomických výšin. Navíc se předpokládá, že by první datový modem od Applu mohl spatřit světlo světa nejdříve za tři roky. Každopádně, na vývoji tohoto modemu Apple pilně pracuje, a kdo ví – třeba nás opět překvapí. S největší pravděpodobností ale bude nutné, aby Apple alespoň prozatím stále do svých zařízení používal datové modemy od Intelu, a nebo aby urovnal vztahy s Qulacommem (což je velice nepravděpodobné).

iPhone XS v porovnání s iPhone XR:

Někteří uživatelé si sice stěžovali na výkon a spolehlivost datových čipů od Intelu, avšak tato kapitola je už dávno minulostí. Oproti konkurenci lehce pokulhával modem Intel 7480 použitý v iPhonu X. Pokud však vlastníte novější iPhone XS nebo XS Max, který disponuje datovým čipem Intel 7560, tak už se nemusíte ničeho obávat. Modem Intel 7560 je totiž naprosto srovnatelný, alespoň co se rychlosti týče, s čipem Qualcomm X20, který momentálně tepe v zařízení Samsung Galaxy Note 9.

610259-flagship-phones-lte-band-4-download-performance-626x442
apple_chip_t2_Fb

Dnes nejčtenější

.