Zavřít reklamu

Jednou z nejzajímavějších novinek, které Apple vnukl svým Apple Watch Series 4, je bezesporu přepracovaná digitální korunka. Ta se nyní chlubí nejen haptickou odezvou, ale také speciálními senzory pro EKG, díky kterým si můžete i pomocí pouhých hodinek udělat velmi dobrý obrázek o vaší srdeční aktivitě. Jak už to však u Applu je v poslední době zvykem, je EKG dostupné zatím pouze v USA, respektive na hodinkách zakoupených v této zemi. Senzory v nové digitální korunce však dostaly s příchodem watchOS 5.1.2 i další využití, které oceníte bez ohledu na to, odkud pocházíte či kde jste si hodinky zakoupili. 

Nová verze watchOS 5.1.2 přináší zdokonalení pro snímání srdečního tepu, které hodinky standardně měří přes spodní senzory. Pokud však u Apple Watch Series 4 přiložíte při měření na digitální korunku prst, hodinky v tu chvíli své měření přepnou ze spodních senzorů právě do digitální korunky, která vysílá impulzy každou vteřinu namísto pěti vteřin, po kterých aktualizuje měření senzor na spodní straně hodinek. Tím je zajištěno přesnější a hlavně rychlejší měření. 

Jak už jsem psal v úvodním odstavci, nejlepší na celé novince je to, že je dostupná všude po světě bez ohledu na to, kde byly hodinky zakoupeny. Užít si ji tedy můžeme i v České republice či na Slovensku, přičemž jedinou podmínkou je mít v hodinkách nahraný nejnovější software watchOS 5.1.2. Záznamy o měření srdečního tepu pak naleznete standardně v samotné aplikaci či ve Zdraví na vašem iPhonu. 

Apple-watch-EKG

Dnes nejčtenější

.